Μια “ευκαιρία” στην κόλαση να πάω… – Ουρές χιλιομέτρων για λίγο φαγητό στο Καρά Τεπέ

Στοιβαγμένοι για ώρες κάτω από τον ήλιο, χωρίς μέσα προστασίας την ώρα που ήδη καταγράφονται δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων, οι άνθρωποι περιμένουν καρτερικά για λίγο φαγητό και νερό.

Αρκετή συζήτηση έγινε τις τελευταίες μέρες στα ΜΚΔ με αφορμή φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το δεκατιανό που πέταξαν στα σκουπίδια άντρες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν στη Λέσβο, καθώς αποτελούνταν από λίγο ψωμί, ντοματίνια και λιωμένο κίτρινο τυρί. Διάφοροι “πατριώτες”, αλλά και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασαν την “αγανάκτησή” τους, για τη συμπεριφορά προς τα σώματα ασφαλείας, δεν είχαν όμως τίποτε να πουν για τις εικόνες ντροπής από τον πρόχειρο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ, όπου χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίστηκαν, για μια τσάντα φαγητό μετά από μέρες υποχρεωτικής νηστείας.

Στοιβαγμένοι για ώρες κάτω από τον ήλιο, χωρίς μέσα προστασίας την ώρα που ήδη καταγράφονται δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων, οι άνθρωποι περιμένουν καρτερικά για λίγο φαγητό και νερό, σε αυτό που ο δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου ARTE περιέγραψε ως “μεγαλύτερη ουρά τροφίμων στην ιστορία”.

Tην ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αντί να μεριμνήσει για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων, με τη μεταφορά τους σε ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα και την τάχιστη παροχή εγγράφων ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις πραγματικές χώρες προορισμού, κομπάζει για την “ταχύτητα” με την οποία δημιουργεί το νέο ΚΥΤ στο νησί, μονιμοποιώντας το κολαστήριο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: