Μία ακόμα “αριστερή Τετάρτη” για το ΣΥΡΙΖΑ, με ΜΑΤ, κασταστολή διαδηλώσεων και πλειστηριασμούς κατοικιών (Video, Φωτο)

Ευτυχώς που δεν είναι η Δεξιά και το μνημονιακό μπλοκ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, για να σταματήσει τους άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να προωθήσει αυτούς που είναι δίκαιοι και αριστεροί. Κι αν πέφτει και καμιά γκλομπιά ή χημικό παραπάνω, ο “αριστερός” σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Πώς είναι μια αριστερή Τετάρτη; Μια ηλιόλουστη μέρα, χαρά θεού και τραπεζίτη. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια τιτιβίζουν προαναγγέλλοντας την άνοιξη που έρχεται, όπως η ελπίδα κάποτε, τα ΜΑΤ της “αριστερής ελπίδας” χτυπάνε και ψεκάζουν διαδηλωτές -για να μη λένε ψεκασμένους μόνο τους συγκυβερνώντες ανεξάρτητους Έλληνες- και οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών προχωρούν ηλεκτρονικά σε διάφορα συμβολαιογραφεία, δείχνοντας πως το αστικό κράτος εκσυγχρονίζεται και αποκεντρώνεται. Μια θαυμάσια “αριστερή Τετάρτη”, σαν όλες τις άλλες…

Παρόλα αυτά, κάποιοι αχάριστοι δεν αναγνωρίζουν το έργο της κυβέρνησης και βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Ενίοτε μάλιστα αναγκάζουν τα ΜΑΤ της “αριστερής ελπίδας” να επέμβουν δυναμικά, και δρουν προβοκατόρικα, για να δυσφημήσουν το -γνωστό για τις δημοκρατικές, κινηματικές ευαισθησίες του- κυβερνών κόμμα.

Στη Σταδίου, εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές, κινητοποιήθηκαν έξω από δύο συμβολαιογραφεία που έχουν αναλάβει να διενεργήσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο χώρος είχε μετατραπεί σε φρούριο από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ -όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές- στο ένα κτίριο ήταν κλειδωμένη η πόρτα και δεν επιτρεπόταν σε κανέναν, ούτε καν σε εργαζόμενους από άλλα γραφεία που βρίσκονται στο κτίριο, η είσοδος ή η έξοδος από αυτό! Μετά τις παρεμβάσεις τους, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ως την Ομόνοια, φωνάζοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”!

 

Ζωντανά: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ σε συμβολαιογραφικό γραφείο

Posted by news247.gr on Mittwoch, 7. März 2018

Την ίδια στιγμή, στην Καποδιστρίου -κοντά στην πλατεία Κάνιγγος- μέλη της ΛαΕ έκαναν τη δική τους παρέμβαση έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου. Εκεί δηλαδή όπου την περασμένη βδομάδα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα ενάντια στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και τους φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την κινητοποίηση, τραυματίζοντας μάλιστα δύο από αυτούς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα σήμερα, αφού όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, για να μπει αντιπροσωπεία τους στο συμβολαιογραφείο, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, έριξαν ευθείες βολές με χημικά και δακρυγόνα στο πλήθος, στέλνοντας μία γυναίκα στο νοσοκομείο και προκαλώντας δυσφορία και δύο λιποθυμίες στους υπόλοιπους.

Αντίστοιχες εικόνες είχαμε και στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν παρέμβαση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε συμβολαιογραφείο στην οδό Ι. Δραγούμη στο κέντρο. Όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά μες στη στοά, για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ενώ τραυμάτισαν -ευτυχώς ελαφρά- τον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θ. Αγαπητό.

Posted by Chris Avramidis on Mittwoch, 7. März 2018

Πάλι καλά που οι πόλεις μας δεν είναι πια αστυνομοκρατούμενες, όπως ήταν μέχρι το 14′, σύμφωνα με τη δήλωση του Ν. Τόσκα (υπουργού Δημόσιας Τάξης). Ευτυχώς που δεν είναι η Δεξιά και το μνημονιακό μπλοκ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, για να σταματήσει τους άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να προωθήσει αυτούς που είναι δίκαιοι και αριστεροί. Κι αν πέφτει και καμιά γκλομπιά ή χημικό παραπάνω, ο “αριστερός” σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: