Με μαχαίρι στο λαιμό απειλήθηκε συνδικαλίστρια μαγείρισσα για να μην “ξεσηκώνει” τους συναδέλφους της

Νέες αποκαλύψεις για τη γαλέρα του τουρισμού, με εργαζόμενη και συνδικαλίστρια να δέχεται απειλές κατά της ζωής της επειδή προσπαθούσε να οργανώσει τον αγώνα των συναδέλφων τους.

Ανοίγουν δειλά – δειλά τα στόματα μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις συνθήκες κάτεργο που επικρατούν σε τουριστικές επιχειρήσεις. Μετά το βασανισμό μαθητευόμενου μάγειρα με λάδι και την απειλή με όπλο σε σερβιτόρο που ζητούσε ένσημα και δεδουλευμένα στην Κρήτη, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Παύλος Ζήμος, φέρνει στο φως υπόθεση σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο των Επτανήσων, όπου με δολοφονικές απειλές, άνθρωπος της εργοδοσίας προσπάθησε να φιμώσει μαγείρισσα εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εργαζόμενης της έβαλε κυριολεκτικά το μαχαίρι στο λαιμό, απειλώντας πως θα τη σκοτώσει, αν συνέχιζε να ξεσηκώνει τους συναδέλφους της, δηλαδή να τους καλεί να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Λόγω της συνδικαλιστικής της ιδιότητας, η απόλυση δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση, γι’αυτό το λόγο η εργοδοσία προσπάθησε να την αφοπλίσει με πλάγιους τρόπους. Την έδιωξαν από την κουζίνα και την είχαν σε ένα χώρο εκτός του ξενοδοχείου απομονωμένη να μην κάνει τίποτε, ενώ ο νομικός σύμβουλος της επέδωσε χαρτί, βάση του οποίου η ίδια “απασχολούνταν κατ’ οίκον”. Η μαγείρισσα έχει ήδη προχωρήσει σε μήνυση για σωματική βλάβη σε βάρος του προϊστάμενου.

Από τη μια είναι ενθαρρυντικό ότι το σοκαριστικό συμβάν της Κέρκυρας τράβηξε την κουρτίνα μπροστά από τον “εφιάλτη στην κουζίνα” που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. Από την άλλη, δεν είναι η πρόσκαιρη προσοχή των μίντια που θα λύσει το πρόβλημα, ούτε η διαδικτυακή αγανάκτηση, αλλά η συσπείρωση όλων των εργαζόμενων του κλάδου, αλλά και γενικότερα, στα σωματεία τους, ώστε να μπει φραγμός στην εργοδοτική ασυδοσία και να αρχίσουν να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: