Μας καταστρέφουν τη γη και τη ζωή, το σύστημά τους θέλει ανατροπή – Μηχανοκίνητη πορεία της ΚΝΕ ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Στα συνθήματα, τις πικέτες και τρικάκια καταγγέλθηκε ότι  «οι πράσινες μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Λίγες μόνο μέρες μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, με έναν ακόμα εναλλακτικό τρόπο διαδήλωσης οι κομμουνιστές δίνουν το παρών αποδεικνύοντας ότι η διαμαρτυρία ούτε πριν, ούτε μετά την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας μπαίνει σε καραντίνα.

Εξάλλου η ίδια η κυβέρνηση επιστρέφει στην “κανονικότητα”, αξιοποιώντας τη συγκυρία προκειμένου να περάσει άρον – άρον νομοσχέδια εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, στο όνομα της “ανάπτυξης”. Αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που μεταξύ πολλών διατάξεων νομιμοποιεί αυθαίρετα σε βάθος 30ετίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, πρακτικά καταργεί τις περιοχές Natura 2000, ελαχιστοποιεί ή εξαλείφει τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις για τους επενδυτές, “απλοποιεί” τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΑΠΕ, ανοίγοντας το δρόμο για ανεξέλεγκτη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων και αίρει οποιονδήποτε όρο έγκρισης για τη διενέργεια μελετών για υδρογονάνθρακες.

Απέναντι σε όλα αυτά ύψωσε το ανάστημα της η ΚΝΕ, με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη βουλή, με κεντρικό σύνθημα στο πανό που αναρτήθηκε «Μας καταστρέφουν τη γη και τη ζωή, το σύστημά τους θέλει ανατροπή». Στα συνθήματα, τις πικέτες και τρικάκια καταγγέλθηκε ότι  «οι πράσινες μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα», πως αυτές υποβαθμίζουν τη ζωή του λαού και της νεολαίας, και περνώντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τον σοσιαλισμό».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: