Λαέ ακούμπα στο μπράτσο του Κουτσούμπα

Έπρεπε να κάνει το εμβόλιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας; 

Μπορεί ο εμβολιασμός του γγ να μην έκανε το ίδιο γκελ με το φανελάκι του Τσιόδρα στα σόσιαλ μίντια, κάποιοι όμως φαίνεται να εντυπωσιάστηκαν απ’ τα στιβαρά του χέρια..

Και κάποιοι άλλοι πρόσεξαν τις λεπτομέρειες που κανείς άλλος δεν είδε. Πέρα απ’το θεμιτό τρολάρισμα πάντως, κάποιοι έβαλαν κι έναν γενικό προβληματισμό.

Έπρεπε να κάνει το εμβόλιο ο Κουτσούμπας;

Ναι, έπρεπε. Γιατί η αντίθεση των κομμουνιστών στη διαχείριση της πανδημίας δεν έχει τίποτε κοινό με τους αρνητές του ιού που βλέπουν καχύποπτα το εμβόλιο, μην τυχόν και τους αλλοιώσει το DNA, τους φυτέψει το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς κοκ.

Η κριτική και οι αμφιβολίες δεν αφορούν τη δουλειά των επιστημόνων και την εγκυρότητά τους, αλλά τα μονοπώλια που τη λυμαίνονται και την εγκλωβίζουν σε συγκεκριμένα καλούπια, με βασικό άξονα το δικό τους κέρδος.

Κάποιοι όμως επιμένουν. Γιατί θα έπρεπε όμως ο Κουτσούμπας να είναι μεταξύ των πρώτων; Γιατί θα έπρεπε να πάρει προτεραιότητα, τη στιγμή που μια σειρά υγειονομικοί περιμένουν στη σειρά, εκτεθειμένοι στην πρώτη γραμμή της μάχης, χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας και εφεδρείες;

Μήπως θα είχε νόημα να δώσει το αντίθετο παράδειγμα, ενάντια στη γελοιότητα των ημερών. Η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Αθηνά Λινού, ναι αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής με την ΝΔ, που μας βλέπει σαν πιόνια και λέει ότι στον πόλεμο πρέπει να σώζουμε πρώτα τους βασιλιάδες(!). Μην πούμε και νίκας τοις βασιλεύσι…

Ή τα στελέχη της κυβέρνησης, που με κουστωδίες παρακεντέδων και συζύγων έσπευσαν πρώτα – πρώτα να εμβολιαστούν, σόου που χρειάστηκε “εντολή Μητσοτάκη” για να σταματήσει, μετά την ανελέητη κατακραυγή.

Καταρχάς, θα μπορούσε να πει κανείς πως ο γγ θα είχε ούτως ή άλλως προτεραιότητα, με βάση μια σειρά κριτήρια που καθορίζει η επιστημονική κοινότητα. Αλλά δεν είναι εκεί η ουσία, το βασικό είναι η κίνηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία. Αν είχε αρνηθεί να κάνει άμεσα το εμβόλιο, θα μπορούσε να θεωρηθεί καχύποπτος απέναντί του και να δώσει τα λάθος μηνύματα. Ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ, θα τον περίμεναν στη γωνία για να τον στοιβάξουν μαζί με τους αρνητές και να αποφανθούν ότι κλείνει το μάτι στους ψεκασμένους. Έχει όμως τόσο μεγάλη αξία τι θα κάνει ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος και τι μηνύματα δίνει; Εν προκειμένω θα λέγαμε πως ναι, γιατί πρόκειται για ένα κόμμα, που εμπιστεύεται μεγάλο μέρος του λαού μας, το σέβεται για την υπευθυνότητά του, και θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόσει μέτρα προστασίας καλύτερα κι από ό,τι οι ίδιες οι αρχές.

Ο συμβολικός χαρακτήρας της κίνησης έγκειται εμφανώς στο παράδειγμα που δίνει κι αφετέρου στο ότι πήγε μόνο ο ίδιος, σε αντίθεση δηλαδή με τον κυβερνητικό λόχο που στοιχήθηκε στην ουρά για το εμβόλιο και το διαφήμισε σαν προσωπική επιτυχία, μέχρι να γυρίσει μπούμερανγκ επικοινωνιακά στην κυβέρνηση. Σε αντίθεση με αυτούς, εδώ δεν έσπευσε όλη η κεντρική επιτροπή ή όλη η κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά μόνο ο επικεφαλής, αναδεικνύοντας ακριβώς τη συμβολική και μόνο διάσταση της κίνησης. Και το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς το γγ και το ΚΚΕ, είναι πως ευθύνεται για το σταγονόμετρο στα εμβόλια και τις κυβερνητικές παλινωδίες, που μιλούσαν αρχικά για εκατομμύρια δόσεις, μετά εκατοντάδες χιλιάδες, για να καταλήξουν τελικά στο γνωστό “υπερθέαμα” με την υποδοχή των δυο πρώτων κουτιών της Pfizer με τιμές αρχηγού κράτους.

Παράλληλα, δεν υπεστάλη στιγμή η σημαία της ανάδειξης των αιτημάτων των υγειονομικών και η πάλη για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Τα πρώτα λόγια του Κουτσούμπα εξάλλου μετά το εμβόλιο το αναδεικνύουν αυτό ξεκάθαρα:

“Σήμερα η σκέψη μας είναι στους ασθενείς, είναι στους υγειονομικούς, που δίνουν μάχη ζωής. Η συμβολική αυτή κίνηση με τον εμβολιασμό μου σήμερα, θέλει να στείλει το μήνυμα για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, βέβαια αυτό είναι σχετικά χρονοβόρα, μακροπρόθεσμη διαδικασία, γι’αυτό απαιτούνται τώρα μέτρα, προστασίας της υγείας του λαού, θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών. Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά. Δύναμη και υγεία” .

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: