Κυβέρνηση και παπαγαλάκια για τη Φ/Γ «ΥΔΡΑ»: «Επαγγελματίες είναι», ας πάρουν το «ρίσκο» να πάνε σε «προκλήσεις»!

Γιάννης Ντουνιαδάκης: Φαντάζομαι όμως, αξιότιμε κύριε υπουργέ, στα γραφεία του υπουργείου σας, έχετε αναρτημένους ζωγραφικούς πίνακες με ηρωικές στιγμές πάνω στο γαλάζιο του Αιγαίου και στα βουνά της πατρίδας! Δεν έχετε από τις ναυτικές και άλλες πολεμικές «προκλήσεις» του παρελθόντος! Ούτε από τη Κριμαία, ούτε από τη Μ. Ασία, ούτε από την Κορέα!

Τι έγινε; Μπήκε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά; Πότε φτάνει; Θα τα καταφέρει; Αυτά ακούς συνέχεια, ακόμα και από ανθρώπους που καμιά σχέση δεν έχουν με το Πολεμικό Ναυτικό.

Στελέχη της κυβέρνησης το παίζουν – ίσως και να είναι – «άνετοι» πίσω από τα βαριά τους γραφεία, τις λιμουζίνες, τις φρουρές και τα «παρουσιάστε»!

Δεν ξέρουν τι σημαίνει «πλους σε πολεμικές συνθήκες»! Ξέρουν όμως, δεν μπορεί, τι σημαίνει κατευθυνόμενο βλήμα και UAV. Σίγουρα κάτι θα τους είπαν για «αμοιβαίες παρεμβολές»! Ξεμπερδεύουν, όμως, πετώντας για τους στρατιωτικούς μερικά… «επαγγελματίες είναι», αντέχουν το «ρίσκο»! Δηλαδή, όπου αποφασίσουν από κοινού με τους συμμάχους τους και τη συναίνεση άλλων κομμάτων, θα πρέπει να πάνε οι στρατιωτικοί; Στον Ινδικό… στον Ινδικό; Θα «χρειαστεί» στον Ειρηνικό, στον Ειρηνικό Ωκεανό θα πάνε; Γι’ αυτό φτιάχνονται οι BELHARA με δυνατότητες για αντιαεροπορική άμυνα περιοχής, ή τα F-35! Είδαμε πού πήγαν τα ΒΜΡ-1, άλλος εξοπλισμός και πυρομαχικά. Στην Ουκρανία! Είδαμε τα «Patriot», στη Σαουδική Αραβία.

Ο υπουργός Αμυνας πάλι αφού αναγνώρισε κι αυτός ότι τα στελέχη του ΠΝ έχουν «υψηλή αίσθηση καθήκοντος και… επαγγελματισμό», το πήγε ακόμα πιο πέρα! Συμπλήρωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό, «ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις»! «Προκλήσεις»;! Φαντάζομαι όμως, αξιότιμε κύριε υπουργέ, στα γραφεία του υπουργείου σας, έχετε αναρτημένους ζωγραφικούς πίνακες με ηρωικές στιγμές πάνω στο γαλάζιο του Αιγαίου και στα βουνά της πατρίδας! Δεν έχετε από τις ναυτικές και άλλες πολεμικές «προκλήσεις» του παρελθόντος! Ούτε από τη Κριμαία, ούτε από τη Μ. Ασία, ούτε από την Κορέα!

Με όλα τούτα, παίρνουν το «φως» οι «δικοί μας» κονδυλοφόροι που το πολύ πολύ να έχουν φωτογραφηθεί μπροστά σε ναυτικούς ζωγραφικούς πίνακες στους διαδρόμους του υπουργείου. Παίρνουν το «φως» και το μεταφέρουν, με περισπούδαστο ύφος, στον ημερήσιο Τύπο και στις ιστοσελίδες τους..! «Επαγγελματίες είναι!».

Τι λέτε όλοι σας ρε… (να μην πω). Στην πολεμική σύνθεση του πληρώματος του «ΥΔΡΑ» (γιατί τέτοια είναι) περιλαμβάνονται μήπως ονόματα και από τα τζάκια; Αν ναι (που δεν το πιστεύω)… τους βγάζω το καπέλο! Αυτοί, βέβαια, τα βλαστάρια τους δεν τα ‘χουν για τη «φαιά1 λαμαρίνα», ή την αρβύλα… Τα ‘χουν για άλλα καλοπληρωμένα πόστα, με υψηλούς στόχους και μέλλον!

Βέβαια, και τα δικά τους, όπως και τα βλαστάρια του λαού, έχουν μανάδες που καρδιοχτυπούν..! Με μια διαφορά! Αλλιώς είναι να καρδιοχτυπά η μάνα, η σύζυγος, η αγαπημένη, με τον άνθρωπό της στο Αιγαίο και αλλιώς όταν τον έχουν ξαποστείλει στου «διαόλου τη μάνα»! Το ένα καρδιοχτύπι χωράει και ένα «χαλάλι», το άλλο όμως…; Με την ευκαιρία και για να έχουμε καλό ρώτημα, στο πλοίο υπηρετούν άραγε ναύτες θητείας; Δεν πιστεύω!

Είναι γνωστό. Από το πλήρωμα έχουν αφαιρεθεί τα κινητά. Η επικοινωνία με τα δικά τους πρόσωπα καταλαβαίνουμε είναι δυσχερής! Οφείλει όμως η κυβέρνηση, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, να εξασφαλίζει συχνή και τακτική επικοινωνία του πληρώματος με τους δικούς του ανθρώπους! Τουλάχιστον αυτό! Επιπλέον, με το πλοίο να βρίσκεται σε πολεμική αποστολή εκτός συνόρων, απαιτείται συχνή, τακτική και πλήρης ενημέρωση του λαού μέσω της Βουλής, για την κατάσταση των στελεχών και του πλοίου.

Ανεξαρτήτως όλων, το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό και το λαϊκό κίνημα δεν κάνει πίσω! Συνεχίζει να ζητά δυνατά: Φέρτε πίσω τη φρεγάτα «Υδρα», ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο!

Παραπομπή

1. Φαιό: το χρώμα των πολεμικών πλοίων

Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.
Αναδημοσιεύεται από τον σημερινό Ριζοσπάστη
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: