Καταγγελία σε βάρος του Κώστα Σπυρόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση από Τζένη Μπότση – Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά

Τα στόματα ανοίγουν και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να βγουν στην επιφάνεια παθογένειες που έμεναν δεκαετίες κάτω από το χαλί.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα κατά καλά, με τις καταγγελίες για άσκηση διαφορετικών μορφών βίας, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο να πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο. Αυτή τη φορά, οι γνωστές ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, μέσω ανακοίνωσης της δικηγόρου τους, Εύας Γιασματζή, κατήγγειλαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλου για “πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα”. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως:

“Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία, την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν.”

Τα στόματα ανοίγουν και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να βγουν στην επιφάνεια παθογένειες που έμεναν δεκαετίες κάτω από το χαλί. Από αυτή την άποψη, η συγκυρία είναι μια καλή ευκαιρία για την επαναδιατύπωση κανόνων όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά συνολικά σε εργασιακούς χώρους, όπως και φυσικά στον αθλητισμό, αφού θρυαλλίδα ήταν η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Σημαντικό επίσης είναι τονιστεί πως για να έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αυτές οι αποκαλύψεις, είναι αναγκαίο να συνδυαστούν με συλλογικού χαρακτήρα διεκδικήσεις και αγώνες, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες αλλαγές, αλλά και να διευκολύνονται τα θύματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνουν, χωρίς το φόβο να τους φιμώνει τα στόματα για χρόνια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: