Καταδικάζει το ΚΚΕ την παραπομπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε δίκη για τους πλειστηριασμούς

Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Εντείνεται η καταστολή σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, μια καταστολή που συνεχίστηκε αμείωτα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθείται με ζήλο και από τη ΝΔ. Σήμερα λοιπόν παραπέμπονται σε δίκη οι  οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αντώνης Μαυρομμάτης, Λεωνίδας και Ηλίας Παπαδόπουλος, επειδή με τη δράση τους επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών. Το νομικό οπλοστάσιο εναντίον τους περιλαμβάνει παραβάσεις 21 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, ανάμεσά τους τη  διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκηση βίας και βιαιοπραγίας κατά αστυνομικών. Στην ένταση του αυταρχισμού, που προιωνίζεται ακόμα μεγαλύτερη κατατρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, απάντησε το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταδικάζοντας την παραπομπή του Λαφαζάνη και των άλλων και ζητώντας την κατάργηση του “ιδιώνυμου αδικήματος” που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την παραπομπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών σε δίκη για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Απαιτεί να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: