Και χημικά έριξαν, και φωτορεπόρτερ έδειραν, είχαν πρόγραμμα! Και πολιτική ηγεσία να τους καλύπτει… (VIDEO)

Οι Πραιτωριανοί της κυβέρνησης έκαναν το μόνο για το οποίο έχουν εκπαιδευτεί καλά: να πλακώνουν φοιτητές και φωτορεπόρτερ…

Τι δουλειά έχει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια; Να κάνει ό,τι ακριβώς κάνει και έξω από αυτά: Άγρια καταστολή ενάντια στους φοιτητές που αγωνίζονται και γενικώς σε όποιον αντιδρά στα σχέδια της εξουσίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε να επιδείξει το “νέο, ήπιο δόγμα” της για πολλοστή φορά στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Όταν τα μαζικά φοιτητικά μπλοκ με τους χιλιάδες διαδηλωτές, έφτασαν στο Σύνταγμα και πλησίασαν στο πλακόστρωτο μπροστά από τη Βουλή, οι Πραιτωριανοί του αστικού κράτους απάντησαν με χημικά και ξύλο: το μόνο για το οποίο έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων ανασυντάχθηκαν γρήγορα και παρέμειναν για πολλή ώρα στην πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας “πότε θα κάνει Ξαστεριά”.

Ενώ μετά την αποχώρησή τους, οι “αύρες δημοκρατίας” τους ακολουθούσαν από κάποια απόσταση, αλλά κάθε άλλο παρά “διακριτικά”, ακόμα και μετά την αποχώρησή τους από την πλατεία -πλάνο από την οδό Πανεπιστημίου.

Εδώ βλέπετε τα καμάρια της ΕΛ.ΑΣ. επί τω έργω, σε μια καταδρομική σχεδόν επιχείρηση, όπου δείχνουν εκ νέου το νέο ήπιο δόγμα που εξήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης.

Προηγουμένως, είχαν προλάβει να δείξουν την “πυγμή” τους σε έναν… “απειλητικό φωτορεπόρτερ” που είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο τους. Οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω, απωθώντας τον βίαια με χτυπήματα, δείχνοντας έτσι πως είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν άμεσα τον κυβερνητικό νόμο για τον ειδικό, προβλεπόμενο χώρο προστασίας των δημοσιογράφων, ώστε “να κάνουν καλά τη δουλειά τους”.

Στο βίντεο του Σάββα Καρμανιόλα, μπορείτε να δείτε το πάθος με το οποίο υπερασπίζονται τα όργανα της τάξης το λειτούργημα της ανεξάρτητης κι αντικειμενικής ενημέρωσης.

Ίσως κάποιοι βιαστούν να μιλήσουν για αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι. Εξάλλου δεν είμαστε οι συνήγοροι του πολίτη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: