“Η δημόσια υγεία δεν αντέχει επικοινωνιακά τερτίπια” – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου για τα κρούσματα στο νησί

“Οι σημερινές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του “we ready,you safe, all happy” και του σφικτού εναγκαλισμού της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική πολιτική.”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, με την οποία στηλιτεύει την πολιτική της κυβέρνησης και της πειθήνιας σε αυτή δημοτικής αρχής του νησιού, σχετικά με την πανδημία, που έχει ως γνωστόν λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στο δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί, οδηγώντας στην επιβολή μιας σειράς μέτρων. Μεταξύ άλλων η ΛΑΣΥ ζητά πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στο νησί, την ώρα που εδώ κι ένα μήνα η επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς έχει σταματήσει, ενώ παράλληλα ζητά μέτρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ενίσχυση του τοπικού Κέντρου Υγείας και γενικότερα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων:

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ…

Ο Δήμαρχος Μ. Κωβαίος, με τη σημερινή του επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και τις ανακοινώσεις του από τις 10 Αυγούστου συνεχίζει την επικοινωνιακή, αντιφατική, αδιέξοδη πολιτική, στηρίζοντας τις κυβερνητικές επιλογές που μας οδήγησαν εδώ.
Στις 10 Αυγούστου επικαλείται ότι για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων «…ενημερώνεται υπεύθυνα από τις αρμόδιες κρατικές αρχές…».
Στις 14 Αυγούστου «…όταν όμως οι λόγοι που οδηγούν σε μία τέτοια απόφαση αφορούν την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, οφείλουμε όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα…»

Στις 17 Αυγούστου κάνει έκκληση στον Υπουργό «…να παρέμβετε ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου…»
Οι σημερινές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του “we ready,you safe, all happy” και του σφικτού εναγκαλισμού της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική πολιτική. Ακόμα και σήμερα ο Δήμαρχος επιζητεί «τη δικαίωση» για την πολιτική του «είμαστε ασφαλείς και
θωρακισμένοι», προκαλώντας όχι πλέον γέλια αλλά θυμό.

Εδώ και πέντε μήνες καμιά διεκδίκηση, καμιά διαμαρτυρία για τις προϋποθέσεις της λεγόμενης «επανεκκίνησης» του τουρισμού, για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νησί μας, για την υποστελέχωση Αστυνομίας και Λιμενικού, για τους λειψούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και του νησιού, για τις πληρότητες στα αεροπλάνα και τα πλοία. Σήμερα η απαίτηση της δημοτικής αρχής από την κυβέρνηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Να γνωστοποιηθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το νησί μας «επιδημιολογικά
επιβαρυμένη περιοχή» και ταυτόχρονα να ζητηθούν οι εξηγήσεις πως φτάσαμε στο σημείο να παρθούν τα τωρινά μέτρα χωρίς κλιμάκωση και προειδοποιήσεις.

Εδώ και ένα μήνα η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ έδωσε εντολή να μην εκδίδονται δελτία τύπου για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με την Υγειονομική Περιφέρεια. Από τότε μέχρι σήμερα καμία σχετική
ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες ούτε από την ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ. Ποιόν εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, εκτός από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα
για χάρη των οποίων τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «λάστιχο»;

Και αν τελικά τα στοιχεία δικαιολογούν τις προχθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις,
Ποια είναι τα μέτρα που προβλέπονται για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους από τον «ξαφνικό θάνατο» του τουρισμού;
Ποια είναι τα μέτρα που «θωρακίζουν» το Κέντρο Υγείας του νησιού μας, που δεν έχει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που δεν εφοδιάζεται καν με τα απαραίτητα τεστ από την 2η ΥΠΕ η οποία με περίσσιο θράσος λέει στο ΚΥ να απευθυνθεί στους δωρητές!!!
Ποια είναι τα μέτρα προάσπισης της υγείας των 15.000 μόνιμων κατοίκων του νησιού στη συνέχεια;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν την παριανή κοινωνία και που οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να απαντήσουν.
Τέλος τούτες τις ώρες κάποιοι προσπαθούν να εξομοιώσουν τις ευθύνες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης , στη λογική «ίσα βάρκα, ίσα νερά». Κάποιοι το κάνουν γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν το πολιτικό «μπόι» που τους λείπει και κάποιοι άλλοι χάνοντας τον μπούσουλα, έχουν χάσει και την επαφή με την πραγματικότητα. Αυτή λοιπόν, η πραγματικότητα λέει, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση από τις 10/3 μέχρι τις 14/8:
Έχει κάνει για την πανδημία δεκαπέντε (15) δημόσιες παρεμβάσεις
Έχει προκαλέσει με δική της πρωτοβουλία τρία Δημοτικά Συμβούλια με θέματα
– τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας εν μέσω πανδημίας με ψήφισμα προς τον
Πρωθυπουργό,
– τα μέτρα προστασίας εργαζόμενων και επαγγελματιών και
– τα προβλήματα της ακτοπλοΐας με την αύξηση των πρωτοκόλλων στο 85%.
Αυτά από την αντιπολίτευση για όσους αγνοούν τις παρεμβάσεις της…

Μπροστά μας έχουμε δρόμο δύσκολο. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και που θέλουν να μας τα στερήσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: