Η Αστυνομία μπήκε στο ΠΙΚΠΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στις 6.30 το πρωί της 3οης Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο που λειτουργούν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη από την οργάνωση «Lesvos Solidarity».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στις 6.30 το πρωί της 3οής Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο που λειτουργούν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη από την οργάνωση «Lesvos Solidarity».

Οι διαμένοντες στη δομή ενημερώθηκαν, ώστε να συγκεντρώσουν τα πράγματα τους και τους γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα θα μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.

Η όλη επιχείρηση έγινε παρουσία εκπροσώπου της Εισαγγελικής αρχής. Το γεγονός αυτό σημαίνει τη διακοπή της λειτουργίας της δομής η οποία φιλοξενεί συνολικά 74 άτομα.

Tην Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με δήλωσή του στο «Ν» ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είχε αποκαλύψει ότι «στις 31 Οκτωβρίου το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή του ΠΙΚΠΑ θα αποχωρήσουν με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Άσυλου».

Οι λειτουργούντες τον χώρο διαφωνούν με την εκκένωση και αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν προχώρησε σε διάλογο για τη δομή, αλλά καταγγέλλει ότι λειτουργεί υπό κατάληψη ενώ, από το 2012 υποδέχονταν αιτούντες άσυλο με τη συνεργασία των Αρχών.

Πηγή: stonisi

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: