Η αλληλεγγύη και το μαζικό κίνημα φέρνουν νίκες – Αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε οικογένεια του Μαραθώνα

Την ίδια ώρα που τα σωματεία πιέζουν και αποσπούν μικρές νίκες, ο καταγέλαστος Άδωνης Γεωργιάδης ευχαριστεί τις τράπεζες για την αναστολή και την παρουσιάζει ως δικό του κατόρθωμα.

Έφεραν τα όργανα της τάξης, για να υπερασπίσουν το συμφέρον της άρχουσας τάξης: δηλαδή το κέρδος της τράπεζας. Εμπόδισαν ακόμα και στα μέλη της οικογένειας να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Έβαλαν στο μάτι πυρόπληκτες οικογένειες.

Το μόνο όπλο που έχει για να τους αποκρούσει ο εργαζόμενος λαός είναι η αλληλεγγύη του, με όρους μαζικής και οργανωμένης διεκδίκησης, όχι επαιτείας και φιλανθρωπίας. Αυτή που μπορεί να δώσει μικρές νίκες και κατακτήσεις, παρά τον αρνητικό συσχετισμό. Αυτή που πέτυχε σήμερα να αναστείλει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για μια οικογένεια του Μαραθώνα, που είδε τη μοναδική πηγή εισοδήματός της, το μαγαζί της, να παραδίδεται στις φλόγες, και τον πατέρα της να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Οι οφειλέτες ζητάνε το αυτονόητο. Να μην τους πετάξουν από το σπίτι τους και να πετύχουν κάποια ρύθμιση-διακανονισμό για τα χρέη τους. Σήμερα πέτυχαν μια πρώτη μικρή νίκη. Το χρέος όμως παραμένει. Οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι, να διψάνε για κέρδη, να βάζουν στο μάτι κατοικίες για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι όμως το μόνο όπλο που έχει ο λαός για να αμυνθεί και να πετύχει κάποιες νίκες.

Υστερόγραφο

Την ίδια ώρα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποδίδει την αναστολή στην παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη και μεταδίδει δήλωσή του με την οποία ευχαριστεί τις Τράπεζες για την κατανόηση.

«Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την άμεση ανταπόκρισή της και φυσικά την τράπεζα που ανέστειλε τον πλειστηριασμό».

Το θράσος τους δεν έχει όρια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: