Γελάνε μέχρι και τα… σκαλοπάτια του Λευκού Οίκου και των Βρυξελλών

Με μετεγγραφές αρθρογράφων από το …«Πρώτο Θέμα» η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει στροφές στον αυριανισμό παλιάς κοπής και καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι «βάζει πλάτη» στη ΝΔ, επειδή «απονομιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά»!

Καλύτερα…

Με μετεγγραφές αρθρογράφων από το …«Πρώτο Θέμα» (την εφημερίδα που «λιβανίζει» νυχθημερόν την κυβέρνηση) η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει στροφές στον αυριανισμό παλιάς κοπής και καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι «βάζει πλάτη» στη ΝΔ, επειδή «απονομιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά»! Τα όσα γράφει ο ανεκδιήγητος δημοσιογράφος δεν αξίζουν καμία σοβαρή απάντηση. Ειδικά όταν προσπαθεί να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως …αντισυστημικό κόμμα, από τον οποίο το σύστημα προσπαθεί απεγνωσμένα να απαλλαγεί! Με τέτοιες αναλύσεις γελάνε μέχρι και τα …σκαλοπάτια του Λευκού Οίκου και των Βρυξελλών. Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Οτι το ΚΚΕ αποκαλύπτει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της σοσιαλδημοκρατίας ως πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής, ως «αιχμής του δόρατος» στην ενσωμάτωση και χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

… να μασάς

Θα έπρεπε πάντως η «Αυγή» να είναι πιο «τίμια» απέναντι στους αναγνώστες της και να μην τους φλομώνει με ένα σωρό «παπάτζες», οι οποίες τελευταία αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε όσους μένουν, φεύγουν ή μένουν …φεύγοντας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περίφημο «μαξιλαράκι», που οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς ότι ήταν «νεοφιλελεύθερο» μέτρο «μνημονιακής» έμπνευσης, απ’ αυτά που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «λάτρευαν» να ψηφίζουν. ‘Η, για παράδειγμα, η κυνική παραδοχή του «όλου ΣΥΡΙΖΑ» ότι στις τελευταίες εκλογές αναμετρήθηκε η «σταθερότητα» που υποσχόταν η ΝΔ με την ίδια (αντιλαϊκή) «σταθερότητα» που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει η ορίτζιναλ εκδοχή! Καλύτερα να μασάς, λοιπόν, παρά να μιλάς. Ειδικά όταν την περίοδο 2015 – 2019 έχεις ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και με το «καλημέρα» της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου το 47%.

 

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: