Φτηνά κόλπα Βαρουφάκη κατά ΚΚΕ στη βουλή – Είσαι αγράμματος ή προβοκάτορας απαντά ο Καραθανασόπουλος (VIDEO)

Με προβοκάτσιες για δήθεν εξίσωση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με τη λαϊκή κατοικία επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις ο προέδρος του Μέρα25, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως πρόεδρος του Μέρα25, αποφασίζει να ασχοληθεί το ΚΚΕ. Ήδη από την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, είτε με “επιθέσεις φιλίας” είτε με πρακτικές διαστρέβλωσης των θέσεων του κόμματος, καθιστά σαφές ότι παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του ως νέου “αριστερού” αναχώματος.

Στη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Γιάνης έδωσε κυριολεκτικά ρεσιτάλ, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να τη βγει “απ’τα αριστερά” του ΚΚΕ. Έτσι, από βήματος βουλής, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άρνησή του να υπερψηφίσει την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως δε θεωρεί πως ανήκει σε λαϊκή οικογένεια ακίνητη περιουσία 2 εκ. Μάλιστα, παρότι τον διέκοψαν από τα έδρανα του κόμματος, δίνοντάς του την ευκαιρία να ανακαλέσει, εκείνος συνέχισε απτότητος. λέγοντας πως ο ίδιος θέλει να πληρώσει, επειδή έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Σε αυτή την απόπειρα συκοφάντησης της κρυστάλλινης θέσης του ΚΚΕ, ότι τάχα δε διαχωρίζει πλούσιους και φτωχούς ιδιοκτήτες,  απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Νίκος Καραθανασόπουλος στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας το Βαρουφάκη χωρίς περιστροφές “αγράμματο ή προβοκάτορα”, καθιστώντας σαφές για άλλη μια φορά πως η τροπολογία κάνει λόγο για κατάργηση ΕΝΦΙΑ στην 1η και 2η κατοικία της λαϊκής οικογένειας, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη ακίνητη παρουσία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. “Η λαϊκή οικογένεια είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη στην ανάλυσή μας. Προκύπτει από τη θέση στην παραγωγή και από τα λαϊκά εισοδήματα. Από αυτή την άποψη ο κύριος Βαρουφάκης, ούτε από τη θέση του στην παραγωγή, ούτε από το εισόδημα του εντάσσεται στη λαϊκή οικογένεια”, προσθέτοντας δηκτικά πως μάλλον φοβάται πως θα πλήρωνε πολύ περισσότερα αν υπερψηφιζόταν η τροπολογία του ΚΚΕ. Τόνισε πάντως πως το ζήτημα δεν είναι τι θα πληρώσει ο ίδιος προσωπικά, αλλά ο ρόλος του “αριστερού ψαλτηριού του συστήματος”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσπαθώντας να παρουσιάσει ως “μαξιμαλιστικές” τις θέσεις του ΚΚΕ. “Αλήθεια είναι μαξιμαλιστικός ο στόχος για 751 ευρώ κατώτερο μισθό;” αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Είναι σίγουρο ότι οι προβοκάτσιες Βαρουφάκη δε θα σταματήσουν εδώ, αλλά θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η ξαναζεσταμένη πασοκική σούπα όμως δεν είναι κάτι καινούριο για το ΚΚΕ και θα το διαπιστώνει ανελλιπώς από εδώ και πέρα ο ίδιος και το σταρτ- απ κόμμα του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: