Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Όλοι σήμερα στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα! Διαδηλώνουμε μαζί με τους αγρότες, τους υποδεχόμαστε με μεγάλο συλλαλητήριο

Εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες της Αττικής, οργανώνουν μεγάλο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου αναμένεται να φτάσουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους από όλη τη χώρα – Οι προσυγκεντρώσεις

«Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν μια σειρά από εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες της Αττικής, οργανώνοντας μεγάλο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου αναμένεται να φτάσουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους από όλη τη χώρα.

Τα σωματεία καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών, να τους υποδεχτούν με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους μεγάλους ομίλους.

«Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια. Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τζάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα. Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και των αγροτών. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο, το 5ήμερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι», αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το κάλεσμα υπογράφουν οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Φαρμάκου, Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, Οικοδόμων. Επίσης, τα Συνδικάτα – Σωματεία: Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, ΟΤΑ, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Φαρμάκου, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Οικοδόμων, Ενωση Λογιστών Ελεγκτών, Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών, Τύπου – Χάρτου, Χρηματοπιστωτικού.

Επίσης, στο συλλαλητήριο καλούν η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, η ΕΝΕΔΕΠ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Τη στήριξή της στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες για τη ζωή και το εισόδημά τους εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο για την υποδοχή τους στην Αθήνα. Στο συλλαλητήριο καλεί επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

«Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους αγρότες που απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της χώρας, με τα μπλόκα τους, με τις κινητοποιήσεις τους, δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για τα δικαιώματά τους, για την επιβίωσή τους, ένας αγώνας που είναι και δικός μας», δηλώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας δηλώνοντας το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο.

«Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Την Τρίτη λαός και νεολαία θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Εργάτες – αγρότες – φοιτητές ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!», τονίζεται από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί τις γυναίκες του μόχθου να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο για την υποδοχή τους σήμερα στην Αθήνα.

Κάλεσμα στήριξης των αγροτών απευθύνει επίσης η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία.

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών από εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Αττικής

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, είναι στις 5.30 μ.μ. ως εξής:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: