Είμαι Υπέρ: Τοποθέτηση για γυναίκες Ιράν

Προβληματιστείτε ελεύθερα για ένα θέμα τόσο σύνθετο όσο και η ιστορία του ανθρώπου στα εκμεταλλευτικά συστήματα.

Χαίρεται φίλες και φίλοι

επειδή κάποια κουβέντα έχει ανοίξει τώρα σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράν μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμίνι, θα ‘θελα να το συζητήσουμε λίγο το θέμα, αν θέλετε κι εσείς.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι Είμαι Υπέρ… γιατί είναι το λογικό να είναι ο πιο αρμόδιος να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, για τη δολοφονία μιας γυναίκας στο Ιράν, ένας λευκός στρέιτ άντρας στην Ελλάδα

Κι αυτό ακριβώς κάνει ο Αριστοτέλης στο 59ο επεισόδιο της σειράς Είμαι Υπέρ, δηλαδή φέρνει το θέμα στην Ελλάδα. Εξετάζει τις χαοτικές διαφορές που χωρίζουν την Ελλάδα από το Ιράν, αφού εδώ λειτουργούν οι θεσμοί και δεν γίνονται αυτά που γίνονται σε τριτοκοσμικές χώρες.

Αναφέρει μάλιστα μια χαρακτηριστική διαφορά.

Αυτοί εκεί έχουν μια γυναικοκτονία την ημέρα και μάλιστα κρατική, εμείς εδώ έχουμε μία την εβδομάδα και από πρωτοβουλία ιδιωτική. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Μπορεί το ταξικό του κριτήριο να μην έχει το ίδιο βαθιές ρίζες με την ενσυναίσθησή του, αλλά αυτή η τελευταία είναι επαρκής για να επιλέγει να μιλήσει για τα σοβαρά ζητήματα με ένα περιεχόμενο στο χιούμορ του χρήσιμο για το λαό.

Προβληματιστείτε ελεύθερα για ένα θέμα τόσο σύνθετο όσο και η ιστορία του ανθρώπου στα εκμεταλλευτικά συστήματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: