“Δροσερός αέρας δημοκρατίας” στο ΑΠΘ: Η ΕΛ.ΑΣ και ο εισαγγελέας ζητάνε τα ονόματα των προέδρων των Φοιτ. Συλλόγων!

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ, σαν πρόθυμη και έτοιμη από καιρό, συμμορφώνεται στην εισαγγελική παραγγελία και ζητά από τους Κοσμήτορες των Σχολών να δώσουν τα ονόματα των φοιτητών

Μπορεί ο “δροσερός αέρας της δημοκρατίας”, δηλαδή η αστυνομία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, να μην έχει μπει επισήμως ακόμα ως σώμα στα Πανεπιστήμια, παρόλα αυτά είναι κάθε τρεις και λίγο εκεί, για να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη”. Παράλληλα, ο αυταρχισμός εντείνεται με ραγδαίο ρυθμό και αρχίζει να θυμίζει άλλες εποχές -του ίδιου όμως συστήματος, που είχε πάντα μια έμφυτη τάση προς τέτοιες “δημοκρατικές” μεθόδους, όπως τα χρόνια που δρούσε το Σπουδαστικό της Ασφάλειας.

Αυτή τη φορά, η Ελληνική Αστυνομία ζητά δια της επίσημης οδού το φακέλωμα των φοιτητών και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας απαιτεί να της δοθούν τα ονόματα των Προέδρων των Φοιτητικών Συλλόγων -ενδεχομένως και όλων των μελών του ΔΣ, αλλά δυστυχώς τα άσχημα ελληνικά της χωροφυλακίστικης διαλέκτου, που κάνει λόγο για “εκλεγμένους προέδρους φοιτητικών παρατάξεων” δε μας βοηθά να καταλάβουμε το εύρος του φακελώματος.

Δίνει μάλιστα διορία τριών ημερών στους Κοσμήτορες για να παραδώσουν τα σχετικά ονόματα, το αργότερο ως τις 11 Ιουνίου, καθώς το γοργόν και χάριν έχει, όταν πρόκειται για ένα αίτημα της αστυνομίας και όχι των ίδιων των φοιτητών, που παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο έξω από τις σχολές τους και κινδυνεύουν να ξεχάσουν πώς είναι.

Με άλλα λόγια, η ΕΛ.ΑΣ. στοχοποιεί με τον πιο προκλητικό τρόπο εκλεγμένους φοιτητές που πρωτοστάτησαν το τελευταίο διάστημα στους μαζικούς αγώνες για να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Και νιώθει άνετα για να κάνει επίσημο το φακέλωμα, λες και πρόκειται για εσωτερικά έγγραφα και εξυπηρέτηση μιας υπηρεσίας προς μια άλλη…

Οι φοιτητές όμως έχουν τον τελευταίο λόγο και θα δώσουν τη δική τους απάντηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: