Δημ. Κουτσούμπας: Nα καταργηθούν εδώ και τώρα οι ειδικές μονάδες καταστολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ας σκεφτούν όλοι και όλες, πως τέτοια αποκρουστικά και καταδικαστέα περιστατικά, όπως ο πυροβολισμός και τελικά ο θάνατος του 16χρονου, αξιοποιούνται για να “συνηθίζει το μάτι” του λαού, με σκοπό να τα αποδεχτεί. Στο βαθμό που ο λαός δεν αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα στραφούν απέναντί του.

«Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα» οι διάφορες ειδικές ομάδες καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον Ασπρόπυργο υπογραμμίζοντας «καμία συγκάλυψη, καμιά ανοχή, στην κρατική βία και καταστολή».

Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Το ίδιο αντιδραστικό κράτος που μπουκάρει στα σπίτια του λαού για να τα βγάλει στο σφυρί, που ενισχύει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, είναι το ίδιο που πυροβολεί και τελικά δολοφονεί έναν 16χρονο επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη.

Θα το πούμε ξανά και ξανά: Καμία συγκάλυψη, καμιά ανοχή, στην κρατική βία και καταστολή. Το ίδιο πρέπει να πουν και οι εργαζόμενοι, ο λαός μας.

Το περιστατικό αυτό φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους.

Φέρνει πάνω από όλα στο προσκήνιο κυρίως την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης, η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και η κατάργηση των διάφορων ειδικών ομάδων καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ.

Και επειδή πολλή συζήτηση έγινε για το επίδομα της κυβέρνησης στους ενστόλους, η διαχρονική θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες αυτές οι ομάδες στο συγκεκριμένο σώμα, δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει να παίρνουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Είναι όνειδος και ντροπή! Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα!

Ούτε βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όσους και όσες εργάζονται στην Αστυνομία και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας με αυτούς που εκπαιδεύονται απ’ το κράτος και τις κυβερνήσεις για να καταστέλλουν, να χτυπούν, να κυνηγούν το λαό και τη νεολαία, αλλά να είναι ανεκτικοί και κάποιοι μάλιστα και συνεργάτες με το οργανωμένο έγκλημα.

Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και το λαό.

Να αποσυρθούν και να καταστραφούν αμέσως οι “Αίαντες” και κάθε άλλο τέτοιο κατασταλτικό μέσο.

Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας.

Σε κάθε περίπτωση να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων, όλων των τύπων, εναντίον τους.

Να απαγορευθεί, επίσης, στις διαδηλώσεις-πορείες, στις δίκαιες διαμαρτυρίες του λαού και της νεολαίας, η ρίψη δακρυγόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ας σκεφτούν όλοι και όλες, πως τέτοια αποκρουστικά και καταδικαστέα περιστατικά, όπως ο πυροβολισμός και τελικά ο θάνατος του 16χρονου, αξιοποιούνται για να “συνηθίζει το μάτι” του λαού, με σκοπό να τα αποδεχτεί.

Στο βαθμό που ο λαός δεν αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα στραφούν απέναντί του.

Απ’ αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή, μας αφορά όλους.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: