«Δεν είναι αυτό που νομίζεις» η πυρκαγιά της Πάρνηθας!

«Δεν κινδυνεύει η Πάρνηθα»! – Πολύτιμοι σύμμαχοι στη διάδοση των fake news της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στην Πάρνηθα, αποδεικνύονται μέσα ενημέρωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες…

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις»… Τη γνωστή αυτή φράση θυμίζουν μέσα ενημέρωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες για την πυρκαγιά της Πάρνηθας. Αποκαλυπτικό το  δημοσίευμα του 902.gr:

Πολύτιμοι σύμμαχοι στη διάδοση των fake news της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στην Πάρνηθα, αποδεικνύονται μέσα ενημέρωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου, λίγο μετά τις 2 μ.μ. ξαφνικά όλα τα ΜΜΕ είδαν ότι η πυρκαγιά που καίει από χτες στην Πάρνηθα -ναι! Την Πάρνηθα καίει από χτες- φτάνει τώρα στον Εθνικό Δρυμό.

Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο. Χτες από όλη την Αττική μπορούσες να δεις ότι καίγεται η Πάρνηθα αλλά τα κυβερνητικά επιτελεία διέδιδαν ότι «ο άνεμος δεν πάει την φωτιά προς την Πάρνηθα» και «δεν κινδυνεύει η Πάρνηθα». Ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την φωτιά να σκαρφαλώνει την Πάρνηθα, χτες το απόγευμα ως το βράδυ, το τροπάρι άλλαξε. Ξαφνικά κατέστη εφικτό «η φωτιά να σιγοκαίει την Πάρνηθα παρά το ότι ο άνεμος φυσούσε ανάποδα» όπως ανέφεραν με ένα στόμα τα περισσότερα ειδησεογραφικά μέσα.

Μάλιστα στην σημερινή ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων για την εξέλιξη των πυρκαγιών ο Ε. Γκουντούφας, εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε (ή μήπως… αποκάλυψε;) ότι για την Πάρνηθα «η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ανατολική – βορειανατολική πλευρά της (υπογραμμίσεις δικές μας) ώστε να μη φτάσει στο κρίσιμο οικοσύστημα με τα έλατα».

Σημειώνουμε ότι από χτες η πυρκαγιά καίει το νοτιοδυτικό και δυτικό μέρος της Πάρνηθας, από χτες ήδη καίει πλησίον του Εθνικού Δρυμού (η Μονή Κλειστών, από την οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά, απέχει από τον Εθνικό Δρυμό λίγα χιλιόμετρα…) και από ό,τι φαίνεται η ιεράρχηση του κρατικού μηχανισμού ήταν από την αρχή διαφορετική και καταστροφική για το σύνολο του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και του οικιστικού ιστού στους πρόποδες του βουνού…

Για την καταγραφή και την αποκατάσταση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί σημειώνουμε πως χτες, Τρίτη 22 Αυγούστου, στις 8.55 μ.μ. στο 902.gr, δημοσιοποιήθηκε η τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποκλειστικό αντικείμενο «Να παρθούν μέτρα προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας που απειλείται λόγω του μετώπου της φωτιάς που κινείται από το Πανόραμα», ενώ σε δεκάδες δημοσιεύματα του 902.gr με κάθε τρόπο είναι καταγεγραμμένο πως η φωτιά έκαιγε την Πάρνηθα.

Μάλιστα την ίδια ώρα που καταγράφαμε πλάνα που η Πάρνηθα καιγόταν, εκπρόσωποι του κρατικού μηχανισμού – ακριβώς τις ίδιες ώρες χτες το απόγευμα – σημείωναν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ πως τάχα δίνεται μάχη για να μην πάει στην Πάρνηθα η φωτιά!

Σε λίγο θα επιχειρήσουν να μας πουν πώς η πυρκαγιά έφτασε στον Εθνικό Δρύμο της Πάρνηθας από την… Αλεξανδρούπολη!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: