Δεν είναι αυτό που νομίζεις – “Αποτύπωση της στιγμής” οι εικόνες αστυνομικής βίας, λέει ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών

Μόνο ένα καλό οφθαλμίατρο δε σύστησε ο Νίκος Ρήγας σε όσους είδαν την επίμαχη φωτογραφία αστυνομικών να γδύνουν με τη βία νεαρό στα Εξάρχεια.

Να μην πιστεύουμε στα μάτια μας, προέτρεψε ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας , αναφορικά με τις εικόνες αδιανόητης αγριότητας που κυκλοφόρησαν από συλλήψεις που ακολούθησαν τη χθεσινοβραδυνή πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο.

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στιγμιότυπο στο οποίο απεικονίζεται νεαρός άνδρας ημίγυμνος να τραβολογιέται ακόμα κι από το εσώρουχο από τουλάχιστον τρεις άνδρες των ΜΑΤ, περικυκλωμένος από πολύ περισσότερους.

Κατά το Νίκο Ρήγα ωστόσο, όλα αυτά είναι στη φαντασία μας, ή εν πάσει περιπτώσει αποτελούν “μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής”, υπονοώντας ενδεχομένως ότι σε άλλο στιγμιότυπο οι ΜΑΤατζήδες που ξεγύμνωσαν μες στο κρύο του Δεκέμβρη το νεαρό του πρόσφεραν κουβερτούλες και κονιάκ για να ζεσταθεί.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα επιχείρησε να βγάλει περίπου παρανοϊκούς τους θεατές, διερωτώμενος αν “Από την φωτογραφία μπορείτε να καταλάβετε ότι οι υπόλοιποι συνάδερφοι τον έχουν πιάσει”. Ναι, μιλάμε γι΄αυτή τη φωτογραφία:

Στη συνέχεια ο Νίκος Ρήγας επιδόθηκε σε πέταγμα μπάλας στην εξέδρα, μιλώντας για κατάσταση “πολέμου και μάχης που προφανώς πολλοί από εσάς δεν έχετε ζήσει”, καθώς όλοι ξέρουμε ότι τα Εξάρχεια είναι κάτι μεταξύ Καμπούλ και Βαγδάτης.

Σε κάθε περίπτωση, για όσους δεν κατάλαβαν: “κάποια αποτύπωση στιγμής είναι κάτι όχι σίγουρο ότι έχει συμβεί”. Αυτό ακριβώς, τίποτ’ άλλο.

Αναφέρθηκε επίσης στο διαρκή έλεγχο που υφίστανται οι δύσμοιροι πολεμιστές αστυνομικοί, καθώς και το ότι δεν υπάρχουν πειθαρχικά ή δικαστικά μέτρα εναντίον τους. Η ατιμωρησία των αστυνομικής βίας προβάλλεται δηλαδή ως απόδειξη της ανυπαρξίας της.

«Το μόνο που μένει είναι η εικόνα εκείνης της στιγμής που έχει παιχτεί από κάποιους που έχουν τους δικούς τους λόγους», ισχυρίστηκε με την απαραίτητη δόση συνωμοσιολογίας. Εξάλλου, “υπάρχουν εγχειρίδια (για τη χειροπέδηση) στα οποία οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται και εφαρμόζουν”. Η’ όπως έλεγε και μια ψυχή “αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: