«Δεν έχουν έρθει να μας φέρουν ούτε ένα νερό…» – Εγκλωβισμένοι για ώρες χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Παρέμβαση του ΚΚΕ για μέριμνα και γρήγορο απεγκλωβισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, και κάτω από τον καυτό ήλιο, εγκλωβισμένοι για ώρες παραμένουν οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου αλλά και όσοι έχουν προωθηθεί στην παλαιά Εθνική, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε βυτιοφόρο με υγροποιημένο αέριο.

Εγκλωβισμένοι για πάνω από δύο ώρες παραμένουν οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (κυρίως) στο ρεύμα προς Αθήνα αλλά και όσοι έχουν προωθηθεί στην παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε βυτιοφόρο με υγροποιημένο αέριο. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με ελάχιστα οχήματα να μπορούν να περνούν από το σημείο του συμβάντος, γεγονός που μεγαλώνει την ταλαιπωρία των υπόλοιπων οδηγών.

Καταγγελίες που φτάνουν στον «902.gr» αναφέρουν πως όχι μόνο δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, κάτω από τον καυτό ήλιο, μέσα στα αυτοκίνητά τους, χωρίς καμία μέριμνα από την Πολιτεία.

Για το λόγο αυτό, παρέμβαση στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής στα Μέγαρα, πραγματοποίησε ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ, ζητώντας να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

«4,5 ώρες εγκλωβισμένοι με παιδιά και ηλικιωμένους και δεν έχουν έρθει να μας φέρουν ούτε ένα νερό» μας κατήγγειλε απελπισμένη οδηγός από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Όπως είπε στον «902.gr», δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει, η Αστυνομία είναι γενικώς απούσα. Επίσης, μετέφερε την πληροφορία πως δύο ασθενοφόρα που κινούνταν στη ΛΕΑ , λόγω της μεγάλης κίνησης στο σημείο, εγκλωβίστηκαν και αυτά στην Εθνική οδό.

«Σας υπέρ ευχαριστώ που με ακούσατε» είπε κλείνοντας, δείχνοντας την τραγική κατάσταση που έχει φτάσει, μη έχοντας κανέναν επίσημο φορέα του κράτους στο πλάι της.

Και από το σημερινό περιστατικό τέλος, αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων, που μπορεί να προκύψουν από μία πυρκαγιά σε ένα όχημα όπως αυτό, στις Εθνικές Οδούς, με μόνη «σωτηρία» τις παλαιές Εθνικές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των οχημάτων.

Μέριμνα για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες σε συνδυασμό με τα μέτρα για τον όσο πιο γρήγορο και ασφαλή απεγκλωβισμό τους ζητά το ΚΚΕ, ενώ ήδη οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης και Χρήστος Τσοκάνης έκαναν παρεμβάσεις στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στα Μέγαρα.

Σε σχόλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την μεγάλη ταλαιπωρία οδηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου τονίζει:

«Η μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στην παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να κινηθούν, αλλά και χωρίς καμία μέριμνα, τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Τώρα πρέπει να ληφθεί κάθε μέριμνα για τους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες για όσο διάστημα παραμένουν εγκλωβισμένοι, σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για τον όσο πιο γρήγορο και ασφαλή απεγκλωβισμό τους.

Παρεμβάσεις για το θέμα πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια και Χρήστος Τσοκάνης στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής στα Μέγαρα.»

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: