Χρύσα Παπαδοπούλου: “Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα”

Η αγόρευση της Χρύσας Παπαδοπούλου, συνηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, έρχεται σαν πρώτη απάντηση στην προκλητική εισαγγελική πρόταση!

Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά την προκλητική, εισαγγελική πρόταση, ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής.

Πρώτη πήρε το λόγο η κυρία Χρύσα Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας του δολοφονηθέντος από την Χρυσή Αυγή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Η κυρία Παπαδοπούλου, την οποία είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε και στην αντιφασιστική συναυλία του Περιοδικού Κατιούσα το καλοκαίρι, ήταν για ακόμη μια φορά εκτός από απόλυτη γνώστρια της δικογραφίας, εξαιρετικά εύστοχη.

“Κυρία Πρόεδρε,μια σειρά γεγονότων κατέληξε στην πρωτοφανή επιτόπια σύλληψη του Ρουπακιά. Τέσσερα είναι τα γεγονότα τα καθοριστικά: 1) Το τηλεφώνημα στο 100 από άγνωστο άτομο, που ανέφερε «50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στο κατάστημα Κοράλλι», 2) το ότι ο Παύλος στάθηκε όρθιος και υπέδειξε τον δολοφόνο του,
3) το ότι ο αστυνομικος της ομάδας ΔΙΑΣ Δεληγιάννης προσέτρεξε στο σημείο και ήταν εκεί για να υποδείξει ο Παύλος τον δολοφόνο του και 4) το γεγονός ότι το περιπολικό της ομάδας ΔΙΑΣ Ντάφου και Κουρεντζή έκλεισε το αμάξι του Ρουπακιά.

[…]Μετά τη δολοφονία, το πρώτο τηλέφωνο το οποίο έχουμε είναι στις 00:10 προς τον Ρουπακιά και 00:11, 32 δευτερόλεπτα. Ο Σταμπέλος παίρνει τον Ρουπακιά γιατί ξέρει τι έχει γίνει, έχει δει τη σύλληψή του γιατί ήταν και αυτός μαζί με τους υπόλοιπου ΧΑ έξω από το Κοράλλι και μετά επί της Τσαλδάρη, στο απέναντι πεζοδρόμιο ανάμεσα στο τάγμα έφοδου που φώναζε, έβριζε, τρομοκρατούσε μέχρι ο Ρουπακιάς να μαχαιρώσει τον Παύλο. Δεν ήταν το όνομα Πατέλη, πάνω από το Ρουπακιάς, όπως φαίνεται από τον κατάλογο του κινητού και του επισημάνθηκε στην ανάκριση, δεν πήρε κατά λάθος τον Ρουπακιά, ήξερε τι έκανε. Για το δεύτερο κινητό που δεν έχουμε άρση απορρήτου, εμφανίζεται ωστόσο ανάμεσα στους λοιπούς κατηγορούμενους. Μετά τον Ρουπακιά παίρνει κατευθείαν τον Λαγό. Στις 00:12 ο Λαγός έχει ήδη ενημερωθεί όσο ο Παυλος είναι ηδη μαχαιρωμένος και ζωντανός.

Αν έλειπε κάποιος από  τους κρίκους της αλυσίδας, δεν θα είχαμε επιτόπια σύλληψη, δεν θα είχαμε κινητό Καζαντζόγλου, δε θα είχαμε άρση απορρήτου, δεν θα είχαμε τίποτα. Θα είχαμε το «τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο».

 «Ομως, οι μάρτυρες κατηγορητηρίου δεν φοβήθηκαν, έσπασαν το απόστημα του απολύτως δικαιολογημένου φόβου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα…Με ένα κομμάτι χαρτί και μελάνι αντιμετώπιζε ο Φύσσας τους φασίστες, δεν σηκωνόταν στις 11 το βράδυ να πάει να μαχαιρώσει φασίστες, δεν υπάκουε στις εντολές κανενός πυρηνάρχη»

Εμφανώς αναφερόμενη στην εισαγγελική πρόταση είπε:

«Δεν είναι αληθές ότι πριν από τη δολοφονία ο Ρουπακιάς δεν μίλησε με τους Πατέλη και Καζαντζόγλου. Αυτό το ισχυρίστηκε ο Ρουπακιάς στην απολογία του αλλά υπάρχει κλήση από τον Ρουπακιά στον υπεύθυνο ασφαλείας Καζαντζόγλου στις 23:36 για δεκατρία δευτερόλεπτα. Ηξερε, δηλαδή, ο Ρουπακιάς γιατί πήγαινε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια να συναντήσει τους άλλους (…) Δεν είναι αληθές ότι οι χρυσαυγίτες δεν ήταν οπλισμένοι έξω από το Κοράλλι, όπως φαίνεται από το σήμα που διαβιβάζει ο αστυνομικός Τσολακίδης: “Κέντρο, υπάρχουν σιδηρομπουνιές και ρόπαλα”. Αυτό έχουν καταθέσει και οι φίλοι του Παύλου».

«Οταν η παρέα του Φύσσα βγήκε από την καφετέρια, αντίκρισε αρχικά τρεις χρυσαυγίτες και σταδιακά η δύναμή τους αυξανόταν. Αν το κίνητρο ήταν προσωπικό, αν ήθελαν να τον πλακώσουν στο ξύλο, θα το έκαναν και θα έφευγαν. Αλλά περίμεναν το τάγμα για να ξεκινήσει η επίθεση. Βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα σχέδιο αποδυνάμωσης του Παύλου, του επιτίθενται διάφοροι σταδιακά και όταν φτάνει ο Ρουπακιάς, οι τρεις χρυσαυγίτες που έχουν κάνει κλοιό γύρω από τον Φύσσα, ανοίγουν για να τον μαχαιρώσει. Και μόνο αφότου τον μαχαίρωσε ο ρουπακιάς, διαλύθηκαν. Όχι, όπως λένε, επειδή είδαν την αστυνομία, η οποία ήταν εκεί από την αρχή της επίθεσης».

Αύριο στο Εφετείο θα συνεχιστεί η αγόρευση της συνηγόρου για την υπόθεση Φύσσα και θα ακολουθήσει αυτή του κυρίου Κώστα Σκαρμέα εκ μέρους των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, μπορούν να προσέλθουν από την ειδική είσοδο στην Αλεξάνδρας με απλή επ’ιδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: EUROKINISSI, Τατιάνα Μπόλαρη

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: