Απύθμενη υποκρισία! | Μπορέλ: «Έγκλημα πολέμου» η επίθεση της Χαμάς, «Δεν ξέρω» για τις ισραηλινές σφαγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε παρακάτω και δείτε στο κεντρικό βίντεο τη στιχομυθία ανάμεσα στον δημοσιογράφο του «Al Jazeera» και τον Μπορέλ, χωρίς άλλα σχόλια…  

Η απύθμενη υποκρισία και τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και στο ζήτημα της σφαγής που είναι σε εξέλιξη στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη αναδεικνύονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από τα λεγόμενα του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera».

Από τη μία στιγμή στην άλλη, ο Μπορέλ μετατρέπεται από… αδαή περί των νομικών (όταν καλείται να απαντήσει αν το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου) σε… ειδήμονα επί του θέματος (όταν η αντίστοιχη ερώτηση αφορά τις ενέργειες της Χαμάς), αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η στάση των ιμπεριαλιστών καθορίζεται από τα συμφέροντά τους και όχι από τον σεβασμό στο λεγόμενο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο χρησιμοποιούν και επικαλούνται κατά το δοκούν.

Διαβάστε παρακάτω και δείτε στο κεντρικό βίντεο τη στιχομυθία ανάμεσα στον δημοσιογράφο του «Al Jazeera» και τον Μπορέλ, χωρίς άλλα σχόλια…

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε αυτό που κάνει το Ισραήλ έγκλημα πολέμου;

Μπορέλ: Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά υπάρχει ένα Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που θα ερευνήσει. Αρκετές χώρες έχουν ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ανοίξει την υπόθεση.

Δημοσιογράφος: Πιστεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση πως αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτώβρη είναι έγκλημα πολέμου;

Μπορέλ: Ναι, το θεωρούμε έγκλημα πολέμου επειδή σκότωσε αμάχους με αυτό τον προφανή τρόπο, χωρίς κανένα λόγο, σκοτώνοντάς τους μόνο επειδή βρίσκονταν εκεί, όχι για κάποιον άλλον λόγο.

Δημοσιογράφος: Μα, κ. Μπορέλ, μόλις μου είπατε, όταν ρώτησα για το Ισραήλ, πως δεν είστε δικηγόρος. Πώς υπάρχει τέτοια σαφήνεια στην κατηγορία σας ενάντια στη Χαμάς για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Και όταν σας ρωτώ για το Ισραήλ λέτε ότι δεν είστε δικηγόρος, όπως πολλοί πολιτικοί της Δύσης κάνουν συχνά. Για αυτό όλοι σάς κατηγορούν για καθαρά δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μπορέλ: Όχι, δεν έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θέλουμε να είμαστε προσηλωμένοι σε αρχές, βάσει αυτών που έχουμε δει. Και προσωπικά, ναι αυτό ανάγεται στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου. Μα και πάλι έχετε δίκιο, πρέπει να αφήσουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να το αποφασίσει αυτό.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: