Αυθαίρετο πρόστιμο σε μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ επιχείρησαν να επιβάλουν αστυνομικοί επειδή είχαν χειρόγραφο αντί SMS

Η οργάνωση κάνει λόγο για συνειδητή στοχοποίηση, καθώς ένας από τους νέους που ελέγχθηκαν είχε προσαχθεί από την ασφάλεια κατά την απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Σε νέα καψώνια επιδόθηκε η ΕΛΑΣ, λίγες εβδομάδες αφότου έκοψε πρόστιμο (το οποίο άρον – άρον ανακάλεσε μετά το δημόσιο κράξιμο) σε εθελοντή αιμοδότη επειδή είχε μαζί του Ριζοσπάστη.

Θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας ήταν αυτή τη φορά δυο νεαροί, μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ στα Γιάννενα, τα οποία κυκλοφορούσαν χωρίς sms, αλλά με χειρόγραφη βεβαίωση, όπως φυσικά και είναι απολύτως νόμιμο δικαίωμά τους, σύμφωνα με τους ίδιους τους νόμους που θεσπίστηκαν σχετικά ήδη από την πρώτη καραντίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δυο νέοι βρίσκονταν σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, περνώντας από ένα σημείο στο οποίο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις: “Τότε, άντρας με πολιτικά τους υποδεικνύει φανερά και προκλητικά σε αστυνομικό και αμέσως αυτός τους κάνει νόημα (καθώς οι δύο νεολαίοι βρισκόταν στο… απέναντι πεζοδρόμιο) και κατευθύνεται προς το μέρος τους, ενώ ο άντρας με τα πολιτικά εξαφανίζεται.

Από ‘κει κι ύστερα αρχίζει ένας διάλογος με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι η χειρόγραφη βεβαίωση δεν προβλέπεται ως φόρμα μετακίνησης(!) και πρέπει να κόψουν πρόστιμο κάτι που εν τέλει δεν συνέβη μετά τις έντονες αντιρρήσεις των δύο νεολαίων.”

Φαίνεται μάλιστα, ότι όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, καθώς ένα από τα δύο μέλη της οργάνωσης, “είχε προσαχθεί (πριν φτάσει καν στο χώρο της προγραμματισμένης συγκέντρωσης) από άντρες της ασφάλειας την ημέρα της απεργίας 26 Νοεμβρίου καθώς πάνω του είχαν βρεθεί υλικά της Οργάνωσης. Ήταν αυτός που υπέδειξε ο άνθρωπος της ασφάλειας. Εκτός από τη φανερή στοχοποίηση, πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως έχουμε φτάσει σε καθαρό φακέλωμα αγωνιστών που θυμίζει άλλες εποχές”, επισημαίνει η καταγγελία.

Τα νέα ανδραγαθήματα έρχονται να προστεθούν σε πρόστιμα σε βάρος αστέγων, συνοδών καρκινοπαθών και μουσικών του δρόμου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη ρήση του υπουργού Προ.Πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι “η αστυνομία σήμερα είναι λιγότερο βίαιη, τη χαίρεται ο κόσμος”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: