Θεατρικό για την πολιτική προσφυγιά: «Με τη σκέψη στην πατρίδα», από τη θεατρική ομάδα «Πολιτική Σκηνή» της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

Το έργο «Με τη σκέψη στην πατρίδα» ακολουθεί τη ζωή των πολιτικών προσφύγων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα με την υποχώρηση του ΔΣΕ το 1949 βρίσκοντας καταφύγιο στις σοσιαλιστικές χώρες, μέχρι τον επαναπατρισμό τους και την προσπάθεια να ριζώσουν και πάλι στην πατρίδα.

Το θεατρικό έργο της Ιωάννας Στεφανίδου «Με τη σκέψη στην πατρίδα» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Πολιτική Σκηνή» της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, το Σάββατο 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ). Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Ελένης Μακίσογλου.

«Με τη σκέψη στην πατρίδα», από τη θεατρική ομάδα «Πολιτική Σκηνή» της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

«Με τη σκέψη στην πατρίδα», από τη θεατρική ομάδα «Πολιτική Σκηνή» της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

Μετά τη λήξη του μεγαλειώδους αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στα τέλη του 1949, χιλιάδες μαχήτριες και μαχητές αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Οι σοσιαλιστικές χώρες, και πρώτα απ’ όλες η Σοβιετική Ένωση, τους υποδέχτηκαν, τους αγκάλιασαν, γιάτρεψαν τις πληγές τους και τους έδωσαν την δυνατότητα να μορφωθούν, να δουλέψουν, να πάρουν μέρος στην σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Το έργο «Με τη σκέψη στην πατρίδα» ακολουθεί τη ζωή των ηρώων –πολιτικών προσφύγων – μέχρι τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα και την προσπάθεια τους να ριζώσουν και πάλι στην πατρίδα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: