Προβολή-Βιβλιοπαρουσίαση: “Η καρδιά ενός σκύλου” του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ

Η ΚΑΤΙΟΥΣΑ, οι εκδοσεις ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ και η NEW STAR σας προσκαλούν στη βιβλιοπαρουσίαση «ΚΑΡΔΙΑ ΣΚΥΛΟΥ»  του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, στις 3 Απριλίου, στις 19.00. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

η  ΚΑΤΙΟΥΣΑ , οι εκδοσεις ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ και η NEW STAR
σας προσκαλούν στη βιβλιοπαρουσίαση

 

«ΚΑΡΔΙΑ ΣΚΥΛΟΥ»
του ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΜΙΧΑΗΛ

μετάφραση ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στις 19.00
STUDIO new star art cinema

ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τηλ 210-8640054 –2108220008

 

Ομιλητές:

Θεόφιλος Διαμάντης, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου: <Μια κριτική στη ΝΕΠ μέσα από το βιβλίο Καρδιά Σκύλου >
Ηρακλής Βογιατζής: Υποψήφιος Διδακτωρ ΜΙΘΕ:< Η επιστημονική φαντασία στη σοβιετική λογοτχνία  >
Βελισσάριος ΚοσσυβάκηςNEW STAR, καλλιτεχνικος διευθυντης STUDIO

Αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία

«Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ» του VLADIMIR BORTKO.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ,
ενός από τους πιο σημαντικούς σατυρικούς της ρώσικης λογοτεχνίας.
Ένα καυστικό, σατιρικό έργο, για την ανθρώπινη φύση και την εξουσία
Ένα υπερρεαλιστικό αφήγημα που αφήνει την φαντασία να καλπάσει.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

Βογιατζής Ηρακλής

Σπούδασε στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ. Εργάζεται μια δεκαετία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Ψηφιακών Σπουδών στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ.

Θεόφιλος Διαμάντης

Γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Ναυτιλιακών του ίδιου πανεπιστημίου. Τον Ιανουάριο του 2019 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υποστηρίζοντας τη διατριβή του με τίτλο: «Οικονομικές και Κοινωνικές διαστάσεις του εγκλεισμού: Η οργάνωση της ζωής των πολιτικών κρατουμένων 1945-1967». Έχει συμμετάσχει σε δύο συλλογικές εκδόσεις συλλογικών έργων. Εργάζεται για πάνω από μια δεκαετία στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Η καρδιά ενός σκύλου

Η υπόθεση τοποθετείται λίγο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ένας χειρουργός, ο Φιλίπ Πρεμπραζέσκι, που ασχολείται με την ανανέωση του ανθρώπινου οργανισμού προχωρά σε ένα ακόμη πιο προωθημένο πείραμα, τη μετατροπή ενός σκύλου σε άνθρωπο. Θα πετύχει το εγχείρημα, και ως ποιο βαθμό; Ο γιατρός μεταφέρει ζωτικά όργανα ενός αλκοολικού και μικροκακοποιού σε ένα αδέσποτο σκυλί. Και αυτό αρχίζει σιγά σιγά να έχει ανθρώπινη συμπεριφορά. Μαζί με τα καλά, όμως, το σκυλί κληρονομεί… και τα κακά! Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή του, αρχίζει να έχει και την ίδια άσχημη συμπεριφορά του ανθρώπου από τον οποίο πήρε! Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ο γιατρός συνειδητοποιεί ότι ίσως αυτή δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα και ότι είναι πολύ δύσκολο να απαλλάξεις τον άνθρωπο από τη φύση του, ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται μέσα σε ένα… σκύλο!

Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα μεταφερμένο πολύ πιστά σε φιλμ, καθώς η ταινία είναι γνωστή για το ότι περιλαμβάνει σχεδόν αυτούσιο το κείμενο του βιβλίου! Μια ταινία που τιμά τον Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ (1891-1940), έναν από τους σημαντικότερους νεότερους δραματουργούς της Ρωσίας. Το έργο του Μπουλγκάκοφ διακρίνεται για την καυστική του σάτιρα και το διεισδυτικό του χιούμορ.Το διασημότερο βιβλίο του είναι το «Ο μαιτρ και η μαργαρίτα». Το έργο του συνδέεται στενά με την αναγέννηση του σοβιετικού θεάτρου, ιδιαίτερα μετά το 1955, ενώ η επίδρασή του στη σοβιετική λογοτεχνία υπήρξε τεράστια. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: