Παναγιώτης Κολέλης: “Επτά χρόνια στο αμόνι”

Τη Δευτέρα στην Πετρούπολη παρουσιάζεται το βιβλίο του δικού μας, Παναγιώτη Κολέλη, ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στο αμόνι

Οι εκδόσεις Εντύποις, το βιβλιοπωλείο Pickabook και ο συγγραφέας Παναγιώτης Κολέλης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στο αμόνι», τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο Pickabook (Αγίας Λαύρας 70, Πετρούπολη).

Εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Λιάνα Κανέλλη / Δημοσιογράφος, Βουλευτής ΚΚΕ

Ναταλία Χατζηαντωνίου / Δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα Έθνος

Χρήστος Κτενάς / Δημοσιογράφος

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Μίλτος Δημουλής / Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στο αμόνι

Μία ιστορία για μία εποχή που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στις ζωές μας και στον τόπο μας

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Για μια στιγμή σκέφτηκα να τα παρατήσω όλα και να εξαφανιστώ. Δεν άντεχα άλλο τα νεκρά βλέμματα, τις ψυχρές αγκαλιές, τα σκυμμένα κεφάλια.

Άρχισα να ψάχνω για νέα ζωή. Μα τρίμματα αναμνήσεων μου ’φράζαν τον δρόμο.

Είπα στην οικογένειά μου πώς ένιωθα. Κοντινά συναισθήματα, κοντινές σκέψεις, κοντινά πεταρίσματα μπερδεμένων ψυχών.

Να φύγω, σκέφτηκα ξανά. Μα οι χαραμάδες άρπαξαν τις σκέψεις μου γρήγορα και τα θέλω μου τρέξανε να με πιάσουν. Σαν άοπλος στρατιώτης στα χέρια τους έπεσα.

Να μείνω, έπρεπε, για ν’ αποκρούσω τις παγίδες τους και ν’ αποδείξω πως υπήρχε εναλλακτική.

Δεν νίκησαν, τώρα το βλέπω ξεκάθαρα. Τώρα που από τα μάτια μου στερεότυπα κι αυταπάτες έφυγαν. Τώρα που ο ήλιος μεσουρανεί ξανά και τα πουλιά κελαηδούν. Τώρα που στόχο μας κάναμε τα λουλούδια ν’ ανθίσουν και πάλι.

Από το επίμετρο του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

Ο Παναγιώτης Κολέλης […] επιμένει να δημιουργεί μετά-μυθοπλασίες που ακροβατούν μεταξύ της καταγγελίας και της προσωπικής κραυγής. Η λογοτεχνία άλλωστε ποτέ δεν αποτελούσε αποκλειστικό πεδίο έκφρασης εκείνων που ενδιαφέρονται κυρίως για την αισθητική ή τη γλώσσα. Είναι μία τέχνη που προσφέρεται για παρέμβαση, χώρος δράσης τολμηρών αμφισβητιών που πιστεύουν πως κάθε λέξη που γράφεται οφείλει να εκκινεί, μυστικά έστω, υποσυνείδητα, όπως θέλετε πείτε το, από την επιθυμία πως αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να γίνει λίγο καλύτερος. ναι, ξέρω, μεγάλες κουβέντες… τι χάνουμε όμως να συνεχίσουμε να προσπαθούμε;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Κολέλης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1990 στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά και Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση. Τον Ιούλιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή το πρώτο του βιβλίο, η Εξαπάτηση της Δημοκρατίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: