«Αυτή είναι μια ταινία για την ιδανική ζωή σε μια ιδανική χώρα, τη Λ.Δ. Κορέας» (Βίντεο + Φωτογραφίες)

«UNTER THE SUN», το πολυβραβευμένο πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ του Βιτάλι Μάνσκι για την Λ.Δ. Κορέας, σε Α΄ προβολή από τη NEW STAR, από την Πέμπτη 12 του Οκτώβρη.

“Αυτή είναι μια ταινία για την ιδανική ζωή σε μια ιδανική χώρα, τη ​Λ.Δ. Κορέας. Βλέπουμε ένα κορίτσι σε ένα ιδανικό σχολείο, κόρη ιδανικών γονέων, που εργάζονται σε ιδανικά εργοστάσια, διαμένοντας σε ιδανικό διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Παρατηρούμε πόση προσπάθεια χρειάζεται να κάνουν οι κάτοικοι της ​Λ.Δ. Κορέας για να κάνουν αυτό τον ιδανικό κόσμο να λειτουργεί. Το κορίτσι προετοιμάζεται να εισαχθεί στην Ένωση των Παιδιών και να γίνει μέλος της ιδανικής κοινωνίας,  ζώντας κάτω από τις αιώνιες ακτίδες του ήλιου, σύμβολο του μεγάλου ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ.”

​Ο Βιτάλι Μάνσκι γεννήθηκε το 1963 στη Λβιβ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έχει ουκρανικές ρίζες και είναι ένας από τους πιο διάσημους δημιουργούς Ρώσικων ντοκυμαντέρ. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 30 ταινίες ενώ έχει υπάρξει παραγωγός σε πάνω από 200 έργα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μεταξύ αυτών και στις Κάννες, έχει βραβευθεί με πάνω από 30 βραβεία και είναι δημιουργός και συγγραφέας του κινηματογράφου της αλήθειας στο πρώτο Ρώσικο κανάλι στην τηλεόραση. Είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος του ArtDokFest από το 2006 και διαμένει στη Ρίγα από το 2014.

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του «UNTER THE SUN», από την Πέμπτη 12 του Οκτώβρη σε Α΄ προβολή από τη NEW STAR.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: