Ν. Αμπατιέλος: Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι η κόκκινη φανέλα του Γόδα κι όχι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του

Για εμάς, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ταυτίστηκε με το λαϊκό κόσμο και τους εργάτες στον Πειραιά, τους καημούς τους, τις χαρές τους. Δεν ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι οι εκάστοτε ιδιοκτήτες της.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από προεκλογική ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό, τη σημασία του για το λαό του Πειραιά και τα επιχειρηματικά-πολιτικά παιχνίδια που επιχειρούν να στήσουν πάνω στην αγάπη του κόσμου για την ομάδα.

Εδώ, επειδή μιλάμε στον Πειραιά, νομίζω ότι πρέπει να πούμε ότι έχουμε μνήμη που δεν μπορεί ούτε να σβήσει ούτε να λερωθεί από τα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται εκατέρωθεν και στις πλάτες των φίλων του Ολυμπιακού. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αγάπη του Πειραιώτικου λαού για την ομάδα, για να υπηρετήσουν δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

Για εμάς, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ταυτίστηκε με το λαϊκό κόσμο και τους εργάτες στον Πειραιά, τους καημούς τους, τις χαρές τους. Δεν ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι οι εκάστοτε ιδιοκτήτες της. Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι η ερυθρόλευκη φανέλα του κομμουνιστή Νίκου Γόδα, που με αυτή έφτασε στο εκτελεστικό, μένοντας πιστός στο ΚΚΕ, και όχι ο βιομήχανος Μανούσκος, ιδιοκτήτης τότε της ομάδας, που τον πίεζαν να τον σώσει, μπορούσε να τον σώσει, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: