«Μια σφαίρα στο κεφάλι… Είναι πάντα για τους ίδιους ανθρώπους…» – Εμπαπέ, Μενιά, Κουντέ καταγγέλλουν τη δολοφονία του 17χρονου από την αστυνομία

«Οι “δημοσιογράφοι” κάνουν “ερωτήσεις” με μοναδικό στόχο να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, να κατηγορήσουν το θύμα και να βρουν ελαφρυντικές περιστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Μια πανάρχαια μέθοδος συγκάλυψης του πραγματικού προβλήματος. Γιατί δεν κλείνουμε την τηλεόραση για να μάθουμε τι συμβαίνει;»

Την αντίδραση διεθνών Γάλλων ποδοσφαιριστών, ειδικά αυτών που προέρχονται από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού και της Γαλλίας, προκάλεσε ο θάνατος του 17χρονου χτες στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού, από πυροβολισμό αστυνομικού.

«Πονάω για τη Γαλλία μου. Απαράδεκτη κατάσταση. Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στην οικογένεια και τους αγαπημένους του Nael, αυτό το μικρό αγγελούδι έφυγε πολύ γρήγορα», έγραψε στο Twitter ο 24χρονος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Γαλλίας, που μεγάλωσε στα φτωχά προάστια του Παρισιού.

Ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής της ΜίλανΜάικ Μενιά, έγραψε στο Twitter «Μια σφαίρα στο κεφάλι… Είναι πάντα για τους ίδιους ανθρώπους που το λάθος οδηγεί στο θάνατο», επικρίνοντας την αστυνομική βία σε βάρος ειδικά των γαλλοαφρικανικών.

Ο επίσης διεθνής, Ζυλ Κουντέ, της Μπατσελόνα, επέκρινε την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για τον θάνατο του εφήβου. «Οι “δημοσιογράφοι” κάνουν “ερωτήσεις” με μοναδικό στόχο να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, να κατηγορήσουν το θύμα και να βρουν ελαφρυντικές περιστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Μια πανάρχαια μέθοδος συγκάλυψης του πραγματικού προβλήματος. Γιατί δεν κλείνουμε την τηλεόραση για να μάθουμε τι συμβαίνει;»

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: