Έρχονται οι ξένοι και αλλοιώνουν το χουλιγκανισμό μας

Το απολιτίκ είναι αντιδραστικό κι η απολιτίκ αποχαύνωση πάει βασικά χέρι-χέρι με τη μαύρη αντίδραση, το ραγιαδισμό στην προεδράρα, το ρατσισμό, την εκκόλαψη του φιδιού. Κανείς δε δικαιούται το άλλοθι της έκπληξης για κρούσματα σαν το χτεσινό.

Λέμε πολλές φορές πως οι χούλιγκαν είναι όντα απολίτικα, που διοχετεύουν σε σάπιες “μεγάλες ιδέες” την ενέργειά τους. Αλλά δόγμα “no politica” δεν υπάρχει. Το απολιτίκ είναι αντιδραστικό κι η απολιτίκ αποχαύνωση πάει βασικά χέρι-χέρι με τη μαύρη αντίδραση, το ραγιαδισμό στην προεδράρα, το ρατσισμό, την εκκόλαψη του φιδιού. Κανείς δε δικαιούται λοιπόν το άλλοθι της έκπληξης για κρούσματα σαν το χτεσινό.

 

Οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ (που θα μπορούσαν να είναι κι οποιασδήποτε άλλης ομάδας, δεν κολλάμε σε λεπτομέρειες) πήραν στο κυνήγι κι επιτέθηκαν εναντίον Πακιστανών που έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατί;

Γιατί… είχαν πακιστανικές πινακίδες. Και μαύρο χρώμα δέρματος. Και πράσινο στη σημαία τους. Μπορεί να τους πέρασαν και για βάζελους.
Γιατί ο Μαρινάκης μιλούσε από αριθμούς με πακιστανικά κινητά.
Γιατί “βάλτε φωτιά, κάψτε καλά, Ομόνοια και Πειραιά…”. Ε κι αν έχει στην Ομόνοια μετανάστες, τόσο το χειρότερο για αυτούς, θα τους κάνουμε προσάναμμα, για να φωτίζουν, καθώς δίνουμε τα φώτα μας στην Ευρώπη.

Και βασικά γιατί έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι και αλλοιώνουν το χουλιγκανισμό μας.

Υστερόγραφο
Τα τσουβαλιάσματα για τους οπαδούς γενικά ή για τους οπαδούς μιας συγκεκριμένης ομάδας είναι επικίνδυνο κι ολισθηρό μονοπάτι. Και στην Κατιούσα επιλέγουμε να προβάλουμε συχνά-πυκνά και την άλλη όψη, τις διαφορετικές φωνές των γηπέδων.

Όχι γιατί είναι φτασμένες αγωνιστικές συνειδήσεις. Δείχνουν όμως υγιή αντανακλαστικά ενάντια στο αυγό του φιδιού, που βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκκολαφθεί σε κάποια γήπεδα. Και είναι πολύ σημαντικά γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να αφήσουμε ούτε σπιθαμή ελεύθερη στους φασίστες για να παίξουν μπάλα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: