Βρυξέλλες, αγάπη μου;

Τύπος και τηλοψία παρουσιάζουν αντιμαχόμενες  σε μονομαχίες τρεις  κύρια («ερωτευμένες») παρατάξεις: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η -όποια- παράταξη  που αμφισβητεί  την …αγάπη προς την Ε.Ε. …εξαφανίζεται.

Γράφει ο Ανδρέας Μάζης

Πρόκειται  για  τίτλο εκπομπής  τηλοψίας, που  λόγω ευρωεκλογών προβάλλεται συχνά και αναλύει θέσεις πολιτικών και κομματικών σχηματισμών που  διεκδικούν την ψήφο του λαού. Παιδιόθεν, είχα  πρόβλημα  συναισθηματικής  νοημοσύνης και συναντούσα  αποτυχίες  στην διάχυση  αγάπης, στον  κοινωνικό  μου  περίγυρο. Παρακολουθώντας την εκπομπή, κατάλαβα πόσο λάθος εκτιμούσα αγαπητά πράγματα  και θεσμούς, και λοιδορούσα  τον εαυτό μου που δεν πήγε έγκαιρα σε συνάδελφο  ψυχίατρο, να με  θεραπεύσει. Που  νιώθω  ψυχρός  και ανάποδος και  που  χιλιάδες πολιτικοί  και κόμματα εκφράζονται  ερωτικά για  την ένωση της Ευρώπης, με  ασίγαστο πάθος και  τόλμη.

Η  διαπίστωση  με  οδήγησε στην απώλεια της  ψυχραιμίας και  προσπάθησα  να αφουγκραστώ τα μηνύματα των… ερωτευμένων. Κατάλαβα έγκαιρα ότι στο 99,9% των περιπτώσεων, τύπος και τηλοψία παρουσιάζουν αντιμαχόμενες  σε μονομαχίες τρεις  κύρια («ερωτευμένες») παρατάξεις: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η -όποια- παράταξη  που αμφισβητεί  την …αγάπη προς την Ε.Ε. …εξαφανίζεται.

Διαπίστωσα  γρήγορα ότι  τα μνημονιακά  και φιλοευρωνατοικά κόμματα έχουν τον πρώτο λόγο στην αντιπαράθεση.  Η ίδια, είναι καθαρά ερωτική προς  την Ευρώπη, αλλά  παρουσιάζεται κάτω από  δυνατά και  βαρύγδουπα  κλισέ.  Παραθέτω  μερικά: Σκληρό ροκ  από Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη.  Σκληρή ατζέντα  στην αντιπαράθεση των  τριών, (Χατζηνικολάου 22/4). Υψηλοί  τόνοι και  πολωτικό  κλίμα μπροστά στις ευρωεκλογές. Εμείς του δημοκρατικού  τόξου έχουμε πολιτικό πολιτισμό και είμαστε  φίλοι! (υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ). Βέβαια δεν αναφέρθηκε κάτι  για βέλη  και για  τον  στόχο τους!  Έτερος,  γραφικός  βουλευτής Σερρών  της ΝΔ, αναρωτήθηκε  για αντίπαλό του  υποψήφιο, αν αυτός είναι  ο  ή  ο!! Πρέπει  να  κτυπηθεί η ομοφοβία. Να  ληφθούν διοικητικά μέτρα! (Κατσής, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ). Στόχοι  μας: ενδοοικογενειακή βία παραβατικότητα ανηλίκων, διαταραχές  άγχους (καλά  αδέρφια …έπαθα!), έλλειψη ενσυναίσθησης!!

Πρόκειται  για συνάδελφο ψυχίατρο, υποψήφιο  του ΣΥΡΙΖΑ, που διαθέτει κάτι που δεν έχουμε εμείς, προφανώς. Το  ίδιο  ,επιστημονικό…άτομο  (ας  μη το χαρακτηρίσω αλλιώς και βρω το μπελά μου), δήλωσε  ότι  προτίθεται να φέρει  την τέχνη της ψυχοθεραπείας στην…πολιτική!!

Τέλος να αναφέρω  σχόλιο-θέση  δημοσιογράφου, που δήλωσε ότι η  ενσυναίσθηση  έχει υπεραξία (πρέπει να έχει μελετήσει Κάρολο, σκέφτηκα) και  η επιλογή μας πρέπει να έχει… υπεραξία!! Κόντεψα να πάθω ζημιά! Σκέφτηκα όμως, ψύχραιμα, ότι εννοούσε πως πρέπει να ψηφίσουμε  …υπεράξια άτομα (σαν τον  Αυτιά  ας πούμε!).

Άλλος  έβλεπε  με σαφήνεια ότι οι αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους.  Μέσα σε αυτό τον πολεμικό χαμό ήταν αδύνατον να μείνω αισιόδοξος  για τις ιδέες και τις προθέσεις μου. Το τελειωτικό κτύπημα, ήταν η άποψη του μπακάλη της γειτονιάς μου, που με ύφος ειδικού αναλυτή μου πέταξε: Γιατρέ μου, μη στενοχωριέσαι, δεν βλέπεις, δεν υπάρχει… αντιπολίτευση! Κατέρρευσα!!

Το παιδί μου, προβληματισμένο, ακούγοντας όλα τούτα προσπάθησε να με ηρεμήσει. Όντως οι… ερωτευμένοι με την Ευρώπη δεν αντιμάχονται την πολιτική της, ούτε ο ένας τον άλλο.

ΟΛΟΙ συμφωνούν στην μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ ( ο  «αριστερός» ομίλησε για ιερή συμμαχία, το βλήμα, απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός, τον πήρε  πίσω), όλοι στηρίζουν το Ισραήλ που σφάζει  ανενόχλητο στη Γάζα …αμυνόμενο και όλοι συμφωνούν να κάνει η χώρα μας τον δίκαιο Ranger σε πολεμικά πεδία, ανά την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή (μέχρι τώρα!).

ΟΛΟΙ  ψήφισαν μνημόνια, ξεπούλησαν τη χώρα, διέλυσαν εργασιακές σχέσεις, μείωσαν μισθούς συντάξεις, υποβάθμισαν Παιδεία και Υγεία και  οδήγησαν την πλειοψηφία του λαού στην ανέχεια, παίρνοντας ενίοτε και τα σπίτια  τους. Σήμερα  το πλούσιο 10% κατέχει  το  67% των κερδών, στην Ευρώπη  το  5% του λαού  έχει  το 40%  του πλούτου  ενώ το 50% έχει το 1,2%!! Το 2000  υπήρχαν 3,5 εκατομμυριούχοι  και τώρα  20!!! (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο  και παίρνουν λιγότερα από το 2009!

Οι «ερωτευμένοι» κομπάζουν για πτώση της ανεργίας, παραβλέποντας  ότι το 13% από αυτούς που δουλεύουν παίρνουν λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα. Επίσης, κατάργησαν το 8ωρο   και  βρίσκεται σε υπερεργασία  το 12%, (δουλεύει  49 ώρες την βδομάδα).

Κατά  συνέπεια μην νιώθεις  ψυχρός που δεν αγαπάς τις  …Βρυξέλλες, μου τόνισε το παιδί. Πρέπει να καταλάβεις, εσύ και  όλοι, ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, προσγειωμένοι και αποφασισμένοι. Η Ε.Ε. είναι  μια συμμαχία  των ισχυρών  και πλούσιων  της Ευρώπης που,  πέρα  από τα δεινά  που έχει φέρει  στους λαούς της, τώρα  ετοιμάζει, σε συνεργασία  με τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, παγίωση  κλίματος  πολέμου, 79  χρόνια  μετά την λήξη  του 2ου Παγκόσμιου πολέμου. Η Ευρώπη πρόσφατα αποφάσισε  να μαζευτούν τα επόμενα 5 χρόνια  60  δις Ευρώ από  της χώρες  της  για  …όπλα  προς  την Ουκρανία. Μετά  την πείνα  και  την οικονομική  εξαθλίωση, θα κληθούν οι λαοί  να δώσουν τα νιάτα  τους βορά  στα πολεμικά  εφόδια που παράγουν και προωθούν κερδίζοντας. Αυτό ήταν που  μας  έλλειπε.

Τα  μελλούμενα  στην Ευρώπη δεν θα είναι ευχάριστα για τους λαούς της. Χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνες. Δεν πρέπει να  μετρούμε τις κοκορομαχίες   των «ερωτευμένων», στις τηλεοπτικές εκπομπές.

Έχει  μεγάλη σημασία η ενίσχυση  του ΚΚΕ  σε  αυτές  τις εκλογές. Γιατί είναι  η δύναμη που  θα ξεσκεπάζει  τις προθέσεις τους, η δύναμη  που θα οργανώσει  το λαό στην αντεπίθεσή του, η δύναμη που  θα δώσει ελπίδα  στο λαό μας και  θα απαντήσει  στους συμβιβασμένους  ευρωλάγνους.

Ας μείνουμε  λοιπόν ερωτευμένοι, με ό,τι αξίζει την αγάπη μας και μας καταξιώνει σαν  αποφασισμένα  και ευαίσθητα άτομα. Που παλεύουν και θα παλεύουν για το δίκιο των πολλών.

Ανδρέας  Μάζης, Γιατρός χειρουργός, μέλος της επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου της Πάτρας, και της Λαικής Συσπείρωσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: