Βρείτε μας καινούργιο φόβο ν’ αγαπήσουμε!

Ακούστε, συμβιβασμένα γατάκια που σας έπιασε ο πόνος για την τέταρτη θέση του ΚΚΕ με ποσοστό 9,3% και την άνοδο της ακροδεξιάς…

Γράφει ο Παναγιώτης Α. Λαζαρίδης

Στην αρχή ήταν το «κολλημένο στο 4-5% ΚΚΕ». Αργότερα το ΚΚΕ που δεν είχε πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας  και διακυβέρνησης. Τώρα είναι το 4ο Κόμμα που προσπεράστηκε από τον Βελόπουλο. Γενικότερα είναι το ΚΚΕ που βρίσκεται «σε έναν δικό του κόσμο».

Θα συμφωνήσω μόνο με το τελευταίο ειδικά τώρα που το ΚΚΕ «ξεκόλλησε»  από το 4-5%.  Το ΚΚΕ είναι όντως στον δικό του κόσμο, αυτόν της Εργασίας. Παίρνει μέρος – θέση στον ταξικό διχασμό και «γέρνει» μονόπαντα. Με τους εργάτες – εργαζόμενους, με τον λαό  ενάντια στους καπιταλιστές, τους πολιτικούς τους εκφραστές  και το σύστημα τους.

Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Λίγο «άβολη» και αρκετά «ξύλινη» για κάποιους, μα συνεπέστατα ειλικρινής και αταλάντευτη για όλους.

Τον Μητσοτάκη τον έκαναν «μάγκα», πριν απ’ όλα,  αυτοί που ψήφισαν μαζί του μνημόνια και 450 εφαρμοστικούς νόμους. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Καμμένος, Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Θεοδωράκης, Βορίδης, Αχτσιόγλου. Μια ατελείωτη λίστα δήθεν αριστερών και δήθεν – πρώην ακροδεξιών…

Όλοι αυτοί που διάλεξαν τον δρόμο της ανελέητης «εσωτερικής υποτίμησης». Λιτότητα με διάρκεια 15 χρόνων την λένε. Πρόκειται για τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της «ελεύθερης αγοραίας οικονομίας» που  κάνουν πολιτικές πλάτες στις ντόπιες και παγκόσμιες επιχειρηματικές ελίτ. Εκείνες (οι ελίτ) που με την σειρά τους επιβάλλουν εκτός των άλλων την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στο όνομα της προκλητικής κερδοφορίας τους.

Είναι οι ίδιοι που κατάργησαν συλλογικές διαπραγματεύσεις, δικαιώματα κερδισμένα με αγώνες, κεκτημένα δεκαετιών.

Είναι αυτοί που σήμερα συναινούν στην υλοποίηση του 4ου Μνημονίου μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης πριμοδοτώντας τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και χρεώνουν έντοκα όλους εμάς και τα παιδιά μας με ορίζοντα αποπληρωμής το 2058. Επιπρόσθετα των €410 δις που είναι σήμερα το δημόσιο χρέος.

Όλοι αυτοί που επέκτειναν -με τον Μητσοτάκη πάντα- την ακόμη πιο ενεργή Νατοϊκή ένταξη και υποταγή (Αλεξανδρούπολη – Βόρεια Μακεδονία – Ουκρανία – Παλαιστίνη) και τόσα άλλα.

Σήμερα κάποιοι φωνάζουν πως ανεβαίνει η ακροδεξιά. Ανάμεσά τους κυρίως ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΠΛΥΝΑΝ κυβερνώντας με τον Καμμένο 4,5 χρόνια! Όταν όλο το πολιτικό σύστημα γέρνει όλο και πιο συστημικά με την δική τους ενεργό πολιτική συμμετοχή. Όταν η υποτιθέμενη «αριστερά» εκθειάζει την Ιερή Νατοϊκή Αμυντική συμμαχία, και καθιστά το επιχειρείν  «ευλογία για τους εργαζόμενους»…

Αναρωτιούνται δήθεν -οι δήθεν- γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά  σε μια νέα εκδοχή του «γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;».

Ακούστε, συμβιβασμένα γατάκια που σας έπιασε ο πόνος για την τέταρτη θέση του ΚΚΕ με ποσοστό 9,3% και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Σας λέω με βεβαιότητα ότι ακόμη και η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ είναι δύσκολη, επίπονη και αρκετά επίμονη υπόθεση. Δίχως αγώνες και κινητοποιήσεις στους δρόμους δεν πραγματοποιείται. Δίχως συγκροτημένα μαζικά ταξικά συνδικάτα γύρω απ’ το ΠΑΜΕ δεν γίνεται. Δίχως δυνατούς φοιτητικούς συλλόγους που αγωνίζονται, το ΚΚΕ δεν φιλοδοξεί σε σημαντικές -όπως η τελευταίες- εκλογικές ανόδους.

Οι αγώνες και νίκες των εργαζόμενων  είναι προαπαιτούμενο για την εκλογική και όχι μόνο αύξηση της επιρροής του ΚΚΕ. Το αντίστροφο δεν συνέβη και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Και οι νίκες αυτές είναι πολλές, απλά δεν «τρέχουν» στο lifestyle της καθημερινότητας ή στο timeline του κινητού σας!

Εμείς το γνωρίζουμε καλά, εσείς όχι. Δεν έχετε άγνοια, ούτε άνοια. Αμετανόητα συμβιβασμένοι είστε.

Εμείς ό,τι προσπαθούμε το χτίζουμε με κόπο, σεβασμό στη διαφορετικότητα, εμπιστοσύνη, επιμονή, αντίσταση και αγώνες. Εσείς περιμένετε στους τηλεοπτικούς δέκτες και στο timeline της εφαρμογής του κινητού σας μπας και γυρίσει καβάλα στ’ άλογο ο ιδρυτής του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα». Ο συγκυβερνήτης του ακροδεξιού Καμμένου.

Και κλαψουρίζετε για την άνοδο της ακροδεξιάς  ρε γατάκια;

Συστήνω υπομονή, οι γάτες – αυτά τα υπέροχα πλάσματα  – έχουν αρκετή. Τίποτα λιγότερο από υπομονή!

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, τώρα που ο Μητσοτάκης δείχνει «κουρασμένος», είναι σε αναζήτηση. Θα βρεθεί νέος Θεοδωράκης και το «Ποτάμι», νέος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, νέος ή παλιός Τσίπρας για «μια καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη παντού».

Ήδη σοσιαλδημοκρατική αλλά και ακροδεξιά συστημική εκδοχή βρίσκονται σε διεργασίες. Θα βρεθούν ή θα κατασκευαστούν νέα εναλλακτικά συστημικά δεκανίκια, μην ανησυχείτε. Θα δείξει!

Πάντως εσείς μείνετε συντονισμένοι. Ό,τι αποφασίσουν τ’ αφεντικά και όλοι εκείνοι που κινούν τα νήματα, θα το μάθετε πρώτοι. Μέχρι τότε θα  προσπαθείτε να μας επιβάλλετε ν’ αγαπήσουμε έναν νέο φόβο, αυτόν της ανόδου της ακροδεξιάς.

Το ίδιο κάνετε και στα παιδιά σας. Τα διαπαιδαγωγείτε να βαδίζουν στη ζωή με μοναδικό «κίνητρο» τον φόβο. Εμείς προσπαθούμε να τους δείξουμε -όχι να τους επιβάλλουμε- τον δρόμο της αφοβιάς, της αντίστασης και των ταξικών αγώνων.

Είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα στα συνδικάτα, στους νέους αγρότες, στους νέους εργαζόμενους που δεν σκύβουν το κεφάλι, στους φοιτητές.

Τα προτρέπουμε να κερδίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Για να κερδίσει η ζωή και όχι ο φόβος.

Παναγιώτης Α. Λαζαρίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: