Το σκάνδαλο του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας

«Ο Πελετίδης βολεύει τα παιδιά του ΚΚΕ», «αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ»…
Έπαθα πλάκα… Με ποιους συνεργάζομαι; Διερωτήθηκα. Τι θέλω εγώ με τον Πελετίδη και εκτίθεμαι!! Το πρόβλημά μου έγινε σοβαρό…
Γράφει ο Ανδρέας Μάζης

Σαν μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας ένιωσα άβολα με την καταγγελία γνωστής  ανά το πανελλήνιον μουσικού (συγχωρέστε με, εγώ δεν την γνωρίζω), ονόματι  Συγγενιώτη, η οποία έγραψε εις σελίδα  του φατσοβιβλίου (facebook), ότι η καλλιτεχνική επιτροπή του Δημοτικού Ωδείου της πόλης, που ανήκει εις τον Πολιτιστικόν Οργανισμόν (και στην πόλιν βεβαίως ), προχώρησε εις διορισμόν  15  ωρομίσθιων (ακούστε να μαθαίνετε) μουσικών, με κομματικά κριτήρια!!!

Συγκεκριμένα οι ωρομίσθιοι αυτοί πανευτυχείς με τα 259-300 ευρώ μηνιαίως που θα παίρνουν  άνευ οδοιπορικών, καθορίζονται ως κομμουνισταί (μέλη, επιρροές δεν καθορίζονται) εις την βαρυσήμαντον καταγγελίαν. Τονίζει η μουσουργός, ότι συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο Ωδείον, και δηλώνει το προφανές …Δεν είναι ιδιωτική τους επιχείρηση!! Σωστά  μέχρις  εδώ…

Σαν μέλος της συσπείρωσης και του ΔΣ του Οργανισμού, στριμώχθηκα και λυπήθηκα ανάλογα… Και  τα πράγματα χειροτέρεψαν για μένα, όταν την καταγγελίαν προώθησε εις το φατσοβιβλίον (facebook) η ηρωικά μαχόμενη για την πόλιν και τον λαόν, παράταξη Ώρα των Πατρών!!! Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις, με απόψεις περί φωτογραφικών διαδικασιών, μάλλον κάτι άλλο  συμβαίνει, έγραψε  βουλευτής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ (τελευταία διεκδικούν εκλογικήν επιτυχία με τον τίτλον… “Προοδευτική Συμμαχία”, για να χωρέσουν ΠΑΣΟΚ και άλλαι προοδευτικαί δυνάμεις, χωρίς Πάνο Καμμένο αυτή τη φορά). Διεκδίκησις κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούω τον τελευταίο καιρό. Υπήρξε και καταγγελία από  ψευδό κιθαρίστα (έτσι μου τον καθόρισε φίλος μου, εγώ δεν τον γνωρίζω, δυσχέρεια στο Σ παρουσιάζει), που πρότεινε “να πάμε να τους κράξουμε”, “ο Πελετίδης βολεύει τα παιδιά του ΚΚΕ”, “αυτή  η χώρα  δεν θα αλλάξει ποτέ”, (όχι ρε παιδιά, κάτι θα κάνει η προοδευτική συμμαχία με την Ξενογιαννακοπούλου, μην στενοχωριέστε). Τέλος, η καταγγέλλουσα μουσουργός κλείνει  την συζήτησιν βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Φαντάζομαι δηλώνει ότι οι πολιτευτές  του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λαμόγια, και  εξαιρούνται από  λαμογιές!!!

Έπαθα πλάκα… Με ποιους συνεργάζομαι διερωτήθηκα; Τι θέλω εγώ με τον Πελετίδη και εκτίθεμαι!! Το πρόβλημά μου  έγινε σοβαρό, καθώς υπήρξε πληροφορία ότι η επιτροπή απαιτούσε από τους υποψηφίους μουσικούς να έχουν χαρτιά και πιστοποιητικά που να δείχνουν ότι προγονός τους συμμετείχε εις την αντίστασιν κατά των Γερμανών (και όχι στα τάγματα των τσολιάδων και του φίλου μου του Κουρκουλάκου, που διέπρεψε αργότερα σαν Διοικητής της Αγροτικής Τραπέζης, που ευστόχως διόρισε ο Παπαδόπουλος, ότι πολέμησαν ενάντια στο έθνος εις τον εμφύλιον, και τέλος πάντων, οι γονείς τους, δεν μπορούσαν να πάρουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, λόγω της αντιθέσεώς  τους, με την κυβέρνησιν του εθνάρχη Καραμανλή, την υπέροχον και νοσταλγικήν περίοδον 1955- 1963).

Άκουσον άκουσον. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Η κόρη μου, που πάντα με προσέχει, προσπάθησε να με ηρεμήσει. Όλοι τούτοι, μου πέταξε, και το συνάφι τους, όταν κυβερνούσαν ξέσκισαν εργατικά δικαιώματα, έδωσαν γη και ύδωρ στους Αμερικάνους (ο πρωθυπουργός τους διέπρεψε και λειτούργησε σαν υπάλληλος του Τζέφρυ), υποβάθμισαν Παιδεία και Δημόσια Υγεία, έδειραν διαδηλωτές και συνταξιούχους μετά χρήσεως καπνογόνων, και για αυτό τους ξαπόστειλε  ο κοσμάκης, φέρνοντας πίσω τους επόμενους ομοίους τους. Και τώρα μιλούν για “προοδευτική συμμαχία”  ποντάροντας στην αμνησία του κόσμου.

Ηρέμησα και από την παρέμβαση του Διευθυντή του Ωδείου και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για το θέμα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πόλη και το λαό της. Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα υπάρχουν και άλλα δείγματα πολιτικής αγυρτείας. Ο λαός της Πάτρας μας γνωρίζει και θα τους απαντήσει. Εκτιμώντας  τον αγώνα της Δημοτικής αρχής σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, μεγάλης έλλειψης προσωπικού και με απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, στο νομικό πλαίσιο που όρισαν  οι κυβερνήσεις των τελευταίων  χρόνων (και της παράταξης των καταγγελόντων!!!).

Άι  σιχτίρ!

   Πάτρα, 24 Οκτώβρη 2022

Ανδρέας Μάζης, Γιατρός Χειρουργός, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου της Πάτρας και  της Λαϊκής  Συσπείρωσης. Πλανόδιος  αριστερός.

 

(Φωτο Αρχείου)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: