Τελικά, ποιος προσβάλλει αυτή τη χώρα;

Η χώρα μας δεν προσβάλλεται όταν βλέπει πρόσφυγες να ζουν σε τρώγλες, όταν κάνει επαναπροωθήσεις και καταπατά το ανθρώπινο δίκαιο. Προσβάλλεται βάναυσα όμως αν κάποιος τολμήσει να υπονοήσει κάτι από τα παραπάνω ως αυτονόητο.

Τελικά αυτή η χώρα έχει πολύ επιλεκτικές ευαισθησίες.

Δεν προσβάλλεται όταν βλέπει πρόσφυγες που ζουν σαν τα ποντίκια ή μαζί με αυτά, εγκλωβισμένοι σε άθλιες δομές, σαν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ναι αλλά έχουν παιδικές χαρές…

Δεν προσβάλλεται όταν βλέπει το ανθρώπινο δίκαιο να γίνεται κουρελόχαρτο από σιδερόφραχτα κράτη που περνιούνται για πολιτισμένα και θεωρούν τους ξεριζωμένους πρόσφυγες “απειλή για τον πολιτισμό τους” -sic- αλλά συνεχίζουν απτόητα τις επεμβάσεις και τους πολέμους που δημιουργούν με μαθηματική ακρίβεια νέες στρατιές προσφύγων.

Δεν προσβάλλεται από τις βάναυσες, παράνομες επαναπροωθήσεις -pushback- γιατί ο Ερντογάν χρησιμοποιεί σαν ασπίδα τους πρόσφυγες και κάπως πρέπει να απαντήσουμε.

Δεν προσβάλλεται όταν βλέπει τον “φασίστα της διπλανής πόρτας” να απαντά σε αυτούς τους πρόσφυγες ξερνώντας τον εμετό του σε μια μωρομάνα, που είχε “λάθος χρώμα” επιδερμίδας: “στα αρχ… μας αν είσαι γκαστρωμένη, εμείς σε γκαστρώσαμε;”

Δεν προσβάλλεται από τους τσανακογλείφτες της εξουσίας, όταν στριμώχνουν τον πρωθυπουργό με “σκληρές ερωτήσεις” για τα αγαπημένα του ντολμαδάκια, χωρίς να ενδιαφέρονται καν για τα προσχήματα.

Δεν προσβάλλεται από τα ρεπορτάζ για την “τουρκόδουλη” Ολλανδή δημοσιογράφο που ζει 40 χρόνια στην Ελλάδα και το στημένο γλείψιμο στον Μητσοτάκη που την “αποστόμωσε”, χάνοντας τα λόγια του και την ψυχραιμία του.

Δεν προσβάλλεται από αυταρχικές νοοτροπίες Μαρίας Αντουανέτας και ηγέτες που προσγειώνονται βάναυσα στην πραγματικότητα, μόλις βγουν έξω από τον γυάλινο πύργο τους, με τους αυλικούς τους και τους φιλικούς δημοσιογράφους.

Δεν προσβάλλεται από τον ρατσισμό και τον φασισμό, που είναι περίπου επίσημη ιδεολογία του κράτους, με ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις, κυρίαρχη στον δημόσιο λόγο.

Προσβάλλεται σφοδρά όμως αν κάποιος πει κάτι από τα παραπάνω και άλλα τινά αυτονόητα. Πώς τολμά να αμφισβητεί το κυρίαρχο αφήγημα;

Προσβάλλεται αν πει κάτι για τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό, αν υπονοήσει πως οι “δομές φιλοξενίας” μας είναι αφιλόξενες ή αν επιμένει προκλητικά πως… έχει βρεθεί στη Σάμο!

Σε αυτή την περίπτωση, προσβάλλονται τα ιερά και τα όσιά μας. Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια (μία είναι Η οικογένεια).

Η χώρα μας είναι εύθικτη και προσβάλλεται βάναυσα από τέτοιες συμπεριφορές. Αρκεί να διευκρινίσουμε τι ορίζουμε ως “τέτοιες συμπεριφορές”. Ή μάλλον να διευκρινίσουμε τι ορίζουμε ως χώρα. Την κυβέρνηση, τα ελεγχόμενα -επί αδράς αμοιβής- ΜΜΕ και τους “δε σε γκαστρώσαμε εμείς” συμπατριώτες μας. Τι είναι η πατρίδα μας, τι είναι η Ελλάδα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: