Τα μνημόνια (τους), οι τρεις σωματοφύλακες (τους), και ο Ρίτσος!

Ας ψάξουν να βρούν άλλα επιχειρήματα για να κτυπήσουν την δημοτική αρχή Πελετίδη. Και ας αφήσουν τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, στην ησυχία του. Άει σιχτίρ  πιά…

Γράφει ο Ανδρέας Μάζης

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο πληθαίνουν οι  προσπάθειες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και των  υπηρετών της γραμμής συσκότισης,  των αιτίων και των υπεύθυνων για τα πάθητα του λαού μας, που αγωνιωδώς, τονίζουν τις  δήθεν σημαντικές διαφορές των κομματικών σχηματισμών, που ζητούν την ψήφο των “θυμάτων”.

Ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια ΕΝΩΜΕΝΟΙ, κατακρεούργησαν, ό,τι λιγοστό είχε κατακτηθεί με τους αγώνες  των εργαζομένων και του λαού. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ -ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ, Παπαδήμου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (του Καμμένου ντε), εφάρμοσαν τις οδηγίες των αφεντικών  των Βρυξελλών, και έκαναν την χώρα αποικία χρέους. Έκοψαν μισθούς, συντάξεις, δώρα, πούλησαν αεροδρόμια λιμάνια, σιδηροδρόμους (γνωστά τα αποτελέσματα), υποβάθμισαν παιδεία, υγεία, απαγόρεψαν πορείες, απεργίες (9 στις 10 κρίνονται παράνομες) και τέλος…παίρνουν και τα σπίτια του κοσμάκη. Αποτελεσματικότερος στο κλέψιμο από τους επενδυτές (funds), ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που με νόμο του (22/12/2017) θέσπισε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καθόρισε ως “ιδιώνυμο” το αδίκημα της παρεμπόδισής τους. Ο υπουργός του Κοντονής μάλιστα, έγραψε στο νόμο ότι ψηφίζεται “λόγω υπερτάτου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος και για προστασία της εθνικής οικονομίας”!!! (ο αχρείος!!).

Σήμερα τα κόμματα των μνημονίων προσπαθούν  να τονίζουν σαν σημαντικές ήσσονος σημασίας διαφορές τους και τα ΜΜΕ βοηθούν όσο μπορούν. Εγώ έδωσα στα funds 25.000 σπίτια, εσύ περισσότερα, εγώ παρακολουθούσα 2.500 χιλιάδες, εσύ ξεσκίστηκες, (εδώ συμφωνούν όλοι, ότι ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων, για να καταλάβουμε). Άγρια αντιπαράθεση, σύγκρουση, σκληρές μάχες στην βουλή, πόλεμος  κυβέρνησης -αντιπολίτευσης και άλλα βαρύγδουπα, προσπαθούν να μας πείσουν για τις διαφορές τους. Με σκοπό να εγκλωβίσουν τον λαό στην άσφαιρη αντιπαράθεση και να κλέψουν την ψήφο του.

Μετά από όσα περάσαμε, πρέπει να υπάρχει πλήρως τεκμηριωμένη πίστη σχετικά με την πολιτική και την δράση των τριών “σωματοφυλάκων του συστήματος”, τα τελευταία χρόνια. Η παράδοση της χώρας σαν όμηρο, στα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων υποτακτικών τους και οι δήθεν αμυντικές συμφωνίες, που μας υποχρεώνουν να κάνουμε τους σερίφηδες και να στέλνουμε όπλα στη  Ουκρανία, συμμετέχοντας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι πολιτικές που εκφράζουν τους τρείς, αλλά δεν συμφέρουν τον λαό μας. Επιπλέον η ακρίβεια, η καταστολή και  η οικονομική δυσπραγία του κόσμου, πρέπει  να τον βοηθήσει να καταλάβει, με ποιον πρέπει να συστρατευθεί και να παλέψει.

Αλλά να αναφερθώ και σε κάτι που με συγκίνησε τελευταία. Εκστασιασμένος και ενθουσιασμένος, διάβασα διαδικτυακή ανάρτηση υποψηφίου Δήμαρχου για την πόλη της Πάτρας, και της παράταξης που τον στηρίζει (μνημονιακή, αλλά δεν έχει σημασία, με πιάσανε ως  αριστερό τα κλάμματα). Διότι  το παιδί αρχίζει την ανάρτηση με στίχους του ποιητή Ιωάννη Ρίτσου (άλλα στοιχεία δεν γνωρίζω), που, όπως με ενημέρωσε η κόρη μου, ήταν τμήμα του έργου “το καπνισμένο τσουκάλι”, το  οποίον αυτός ο Ρίτσος το έγραψε όταν έκανε διακοπές σε νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, μαζί με φίλους του. Ο στίχος λέει ότι,”εμείς δεν τραγουδάμε, για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ΄ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο!” Έπαθα πλάκα και ενδόμυχα συνεχάρην τον ευπατρίδην υποψήφιον, που σαφώς υπονοεί ότι η δημοτική αρχή της πόλης, που δυστυχώς στηρίζω, ξεχωρίζει τον κόσμο, δημιουργεί ζιζάνια, και ευτυχώς που έρχεται ο νέος για να τα εξαφανίσει και να μας ενώσει, όπως ισχυρίζεται.

Ακούγοντας το παιδί μου τις σκέψεις  μου, εξεμάνει.

-Δεν μου λές,τραγουδιστής είναι ο τύπος, μου επιτέθηκε;

-Όχι αποκρίθηκα, υποψήφιος για να μας ενώσει… Είδες ήθος;

– Άκουσε να μάθεις. Ο ποιητής ήταν κομμουνιστής και βρίσκονταν με μερικές χιλιάδες ακόμα στην εξορία.Το ποίημα αναφέρεται στην ζωή και την ιδεολογία τους και δείχνει τον αγώνα τους για να ενώσουνε τον κόσμο.Αυτός και οι σύντροφοί του. Και  δεν μπορεί το οποιοδήποτε βλήμα να χρησιμοποιεί τέτοια τερτίπια εντυπωσιασμού.

-Παιδί μου ηρέμησε. Με ποιο δικαίωμα αποκαλείς βλήμα έναν πατρινόν ευπατρίδη, υποψήφιον δήμαρχον, επικεφαλής παράταξης καθαρώς ενωτικής,την αντέκρουσα.

Ο τύπος δεν θα προσπαθήσει να ενώσει παραπέρα κανένα. Απευθύνεται σε ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, που δεν χρειάζοντα άλλον να τους ενώσει. Ενωμένοι έχουν εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό, του έχουν στερήσει την ελπίδα  και κανένα από τα μνημονιακά κόμματα (ούτε αυτό που στηρίζει τον …οπαδό του Ρίτσου), δεν πρόκειται να τον βοηθήσει να ορθοποδήσει. Ας  αφήσει λοιπόν τα επικοινωνιακά κόλπα το άτομο. Η Πάτρα διαθέτει την καλύτερη δημοτική αρχή της χώρας που πολεμιέται από  τα συμφέροντα και την κεντρική εξουσία και κάνει ό,τι μπορεί για τον λαό της πόλης. Και ας ψάξουν να βρούν άλλα επιχειρήματα για να κτυπήσουν την δημοτική αρχή Πελετίδη. Και ας αφήσουν τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, στην ησυχία του. Άει σιχτίρ  πιά, με αποστόμωσε το παιδί…

 Ανδρέας  Μάζης, Γιατρός Χειρουργός, Μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας, Κομμουνιστής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: