ΘΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ; ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ!

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ

Το εξωφρενικό αυτό ληστρικό εφεύρημα, που οι πολλοί θα το πάρουν πρέφα πολύ αργά ή και καθόλου, θεωρώντας το «φυσική μείωση μισθού λόγω καιρών» και δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν εξηγήσεις από την εργοδοσία, το αντέγραψα από μέηλ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας προς τους υπαλλήλους της και συνοδεύεται κι από παραδείγματα…

Όταν πας Ουάσιγκτον μέσω Τέξας, κουβαλάς κάτι μέσα σου από τις ωραίες αρχές του αμερικανικού νότου, ακόμα κι αν δεν φοράς το κλασικό καπέλο του Ντίξιλαντ! Στα πλαίσια της ευφυΐας του λευκού ανθρώπου, που του επιτρέπει να δικτατορεύει τον πλανήτη ως σωτήρας, άμα επιλεγεί κι ένας αριστερός λευκός άνθρωπος, ικανός να βρίσκει αξιοσέβαστο να τον χορεύεις στο ταψί, τότε ο παράδεισος είναι εδώ και κόλαση περιμένει όποιον δεν το αναγνωρίζει.

Ο πρωθυπουργός πέρασε τον Ατλαντικό κι έριξε κυριολεκτικά μαύρη πέτρα πίσω του. Κάτι σαν ξόρκι ένα πράγμα στην άθλια καθημερινότητα των ανθρώπινων αριθμών. Είναι άλλο πράγμα να πηγαίνεις φτωχός και περήφανος στο μεγάλο Άσπρο Σπίτι και να καταθέτεις στον οβολό σου, 2,4 δις – τα μισά αντισταθμιστικά μπιχλιμπίδια-  για να πάρεις ανταλλακτικά για μεταχειρισμένα, κι άλλο να κάθεσαι να ασχολείσαι με πενταροδεκάρες. Άλλωστε, η ευκαιριακή αριστερά ξέρει καλά πως το εισιτήριο για τους ροδόκηπους το πληρώνουν πάντοτε της γης οι κολασμένοι, φτάνει να τους πείσεις ότι δικαιούνται ένα κουπόνι στη λοταρία της εξουσίας.

Πάμε να δούμε χωρίς φακούς ερυθράς  επαφής, με θεόγυμνο μάτι, κι από πολύ κοντά τη λαϊκή συνεισφορά στα αριστερά έξοδα του δεξιού παραδείσου. “Με βάση νέες διατάξεις που ισχύουν στη φορολογική νομοθεσία και ειδικά στην περίπτωση προκαταβολών μισθών που παίρνει ένας υπάλληλος,  ισχύουν τα παρακάτω: αν ένας υπάλληλος πάρει προκαταβολή η οποία δεν θα συμψηφίζεται εφάπαξ μέσα στον ίδιο μήνα ,το ποσό της προκαταβολής θα επιβαρύνεται με χαρτόσημο 2,4 τοις εκατό. Αν συμψηφιστεί στον ίδιο μήνα δε θα υπολογίζεται χαρτόσημο στο ποσό της προκαταβολής.”

Το εξωφρενικό αυτό ληστρικό εφεύρημα, που οι πολλοί θα το πάρουν πρέφα πολύ αργά ή και καθόλου, θεωρώντας το «φυσική μείωση μισθού λόγω καιρών» και δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν εξηγήσεις από την εργοδοσία, το αντέγραψα από μέηλ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας προς τους υπαλλήλους της και συνοδεύεται κι από παραδείγματα όπως: αν ο κύριος τάδε πάρει απ’ το μισθό του Οκτωβρίου 200 ευρώ προκαταβολή και ζητήσει να του κρατηθούν απ’ το μισθό του Νοεμβρίου, ή ένα τμήμα τον Οκτώβρη και ένα τον Νοέμβρη, θα επιβαρυνθεί με χαρτόσημο 200 επί 2,4 τοις εκατό ίσο με 4,80 ευρώ! Το σημείωμα της εταιρείας, που θέλει να φυλάξει και τα νώτα της απ’ τη χαρτοσήμανση της προκαταβολής (μη φάνε και ξύλο ο ταμίας και ο λογιστής), ειδοποιεί τους υπαλλήλους ότι θα τους ενημερώσει, αν έρθουν διευκρινίσεις επ’ αυτού από το υπουργείο!

Δε νομίζω ότι αντέχει σε  σχολιασμό στο κάθε μικρό άσπρο σπίτι του καθενός, αυτή η τόσο πετυχημένη πολιτική για την οποία μας στόλισε στο πρόσωπο του Αλέξη ο ένοικος του μεγάλου Άσπρου Σπιτιού. Περιορίζομαι στην πρωθυπουργική εκδοχή: διαβολικό αλλά για καλό σκοπό! Σα να λέμε χαρτόσημο σε αριστερή μπροστάντζα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: