Προεκλογικός αγώνας στη βάση θέσεων και αξιών και όχι υποκριτικών φωτογραφιών και χειραψιών σε πανηγύρια και χορούς για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου

Ή θα έχουμε δήμους και περιφέρειες στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, της κοινωνίας με ό,τι σημαίνει αυτό ή θα έχουμε δήμους και περιφέρειες μεσίτες επιχειρηματικών συμφερόντων που θα φορτώνουν φόρους και χαράτσια στις πλάτες του λαού και θα πουλάνε υπηρεσίες.

Κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  των συνδυασμών της ΝΔ με τις ευλογίες των επικεφαλής τους (Κουκοδήμου – Ντούμου) έχουν πάρει σβάρνα όλα τα πανηγύρια και τους χορούς  πολιτιστικών συλλόγων και δεν σταματούν να βγάζουν φωτογραφίες για το διαδίκτυο, για να καταδείξουν δήθεν πόσο φιλικοί και δίπλα στον λαό είναι.

Πολλοί από αυτούς, για να μην πούμε όλοι, ήταν άφαντοι σε όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο.

Προβλήματα  που έχουν να κάνουν με την επιβίωση συμπολιτών μας εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών  όπως η ακρίβεια, η αδυναμία πληρωμής τιμολογίων ηλεκτροδότησης, νερού, οι απολύσεις, η ανεργία, οι πλειστηριασμοί, η φτώχια και άλλα.  Γιατί, δήμος  πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτόν και δεν είδαμε ποτέ κάποια ή κάποιον από τους υποψηφίους δημοτικών συμβούλων της ΝΔ (Κουκοδήμου – Ντούμου) που τώρα ζητάνε την λαϊκή ψήφο να παίρνουν κάποια θέση για τα παραπάνω ζητήματα.

Είναι ντροπή αυτοί οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται τώρα σαν μαρκίζα στον προεκλογικό αγώνα υποψηφίων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή εικόνα.

Είναι ψέμα και υποκριτικό να λες στον κόσμο ότι οι εκλογές σε δήμους και περιφέρειες δεν είναι πολιτικές. Είναι κατεξοχήν πολιτικές εκλογές, με τα φερέφωνα των παραπάνω συνδυασμών να θέλουν να τις απολιτικοποιήσουν, γιατί φοβούνται την αντιπαράθεση, αφού όλοι τους είναι υπέρ της κυρίαρχης πολιτικής που θέλει δήμους μάνατζερ επιχειρήσεων που θα χαρατσώσουν τον λαό και θα του φορτώνουν συνεχώς  δάνεια για αποπληρωμή στις πλάτες του.

Κανένας από τους συνδυασμούς αυτούς (Κουκοδήμου – Ντούμου) δεν μιλάει για τους παρακρατημένους πόρους που χρωστάει το κράτος σε δήμους και περιφέρειες, προϋπολογισμένα χρήματα του φορολογούμενου λαού που πρέπει να αποδοθούν στο σύνολο τους για την λειτουργία των υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Άχνα δεν βγάζουν, λες και δεν υπάρχει αυτό το θέμα.

Είναι πολιτική επιλογή να μην βγάζουν άχνα, για να δουλεύουν οι οργανισμοί  της τοπικής διοίκησης με όρους ανταποδοτικότητας (να πληρώνει τα πάντα ο δημότης για παροχή υπηρεσιών), να χαρατσώνουν το λαό σαν μόνιμο υποζύγιο αφαίμαξης του εισοδήματος του και να ανοίγουν με αυτό τον τρόπο την κερκόπορτα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος δημοτικών περιουσιών σε φίλους, ημετέρους ή σε «μπροστινούς» δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για μπίζνες με μόνο στόχο το κέρδος, το προσωπικό όφελος.

Για αυτό ένα είναι το δίλλημα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών:

Ή θα έχουμε δήμους και περιφέρειες στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, της κοινωνίας με ό,τι σημαίνει αυτό ή θα έχουμε δήμους και περιφέρειες μεσίτες επιχειρηματικών συμφερόντων που θα φορτώνουν φόρους και χαράτσια στις πλάτες του λαού και θα πουλάνε υπηρεσίες.

Σε αυτό το αντικειμενικό  δίλημμα που έχει πολιτικό περιεχόμενο δεν θέλουν να απαντήσουν οι συστημικοί συνδυασμοί. Γι’ αυτό θέλουν να απαλείψουν αυθαίρετα την πολιτική, γιατί θα αποκαλυφθεί ο αντιδραστικός και αντιλαϊκός χαρακτήρας τους.

Στον αντίποδα των όλων παραπάνω βρίσκεται ο συνδυασμός του ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο σε δήμο και περιφέρεια που αποτελείται από αγωνιστές  που συμμετέχουν σε φορείς του λαϊκού κινήματος και δεν ήρθαν σαν «αλεξιπτωτιστές», όψιμα και υποκριτικά να ενδιαφερθούν για τον λαό και τις ανάγκες του.

Μόνο το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να κάνει την διαφορά και να ταρακουνήσει τα νερά γιατί δεν είναι δεσμευμένο απέναντι σε επιχειρηματικά συμφέροντα και σε αδηφάγους του κέρδους, που διευκολύνονται από την κυρίαρχη πολιτική και το κράτος, να βρίσκουν έδαφος σε δήμους και περιφέρειες πρόσφορο έδαφος για μπίζνες εις βάρος των λαϊκών αναγκών.

Ο λαός της Κατερίνης γενικότερα της Πιερίας έχει επιλογή, μπορεί να στηρίξει, να δυναμώσει, να ψηφίσει «Λαϊκή Συσπείρωση», στον δήμο Κατερίνης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Τσουπέη και στην περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον  Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: