(Παρα)κράτος αδίκου;

Μια εισαγγελικλη πρόταση όμως δεν ισοδυναμεί με δικαστική απόφαση και αυτή τη χρονική στιγμή είναι παραπάνω από ποτέ επιβεβλημένη η αντίδρασή μας. Παρόντες στο Εφετείο στις 8 Ιανουαρίου, μα και στους δρόμους. 

Σκέφτομαι από χθες να σχολιάσω ως νομικός την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Καταλήγω όμως πως δεν χρήζει νομικού σχολιασμού, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη νομική επιστήμη και την δικαιοσύνη.Την βρήκα εκτός από προκλητική, παντελώς αδέξια και αμήχανη. Λες και η κύρια Αδαμαντία Οικονόμου έξι χρόνια τώρα δεν ασχολείται με την υπόθεση, δεν ήταν εκεί στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, δεν διάβασε, δεν άκουσε, δεν είδε τίποτα, παρά μόνο τις συνεντεύξεις των βουλευτών του μορφώματος.

Ενδεχομένως ο κόσμος που δεν έχει πολυασχοληθεί με την υπόθεση να σκεφτεί έστω και για λίγο πως για να το λέει η Εισαγγελέας, μήπως υπερβάλλουμε όλοι εμείς που απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Αιγύπτιους αλιεργάτες, που επιτέθηκε σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σε φωτορεπόρτερ, σε ακαδημαϊκούς, ακόμη και σε βουλευτές τους ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αξίζει λοιπόν εδώ να ειπωθεί, για όποιον έστω και λίγο αμφιβάλει, πως δικαστές ήταν κι εκείνοι που έβγαλαν την απόφαση στην υπόθεση Καλτεζά, εκείνοι που έριξαν στα μαλακά τον δολοφόνο του Τεμπονέρα, εκείνοι που έστειλαν πρωτόδικα την Ηριάννα και τον Περικλή στη φυλακή. Προς επίρρωση των λεγομένων ο ίδιος άνθρωπος που δεν δίστασε εχθές να ξεστομίσει κατάπτυστα για τη δικαιοσύνη και την κοινωνία πράγματα (η εισαγγελική πρόταση υπάρχει ολόκληρη στο Golden dawn watch) στο παρελθόν δεν είχε διστάσει να φορτώσει στον Τάσο Θεοφίλου εγκληματικές πράξεις τις οποίες ουδέποτε έκανε. Αναφέρω ενδεικτικά κάποιες υποθέσεις, ενώ είναι αμέτρητες εκείνες που αθωώνουν παρακρατικούς, εγκληματίες λευκού κολάρου, τη στιγμή που ενοχοποιούν και στέλνουν στη φυλακή αθώους ανθρώπους.

Σε εκείνους που αμφισβητούν το χειρισμό της Πολιτικής Αγωγής και του κινήματος στην παρούσα δίκη, έχω να πω μόνο πως είναι προφανές ότι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Δεν ήρθαν ποτέ στη διαδικασία, αλλά ούτε φρόντισαν να ενημερωθούν κατάλληλα. Η αμηχανία των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, μέχρι την εισαγγελική πρόταση είναι ενδεικτική και του γεγονότος πως έβλεπαν στην εξέλιξη της δίκης πως η ενοχή τους είναι στοιχειοθετημένη. Εχθές η κυρία Οικονόμου έκανε αυτό που δεν είχαν κάνει ούτε οι ίδιοι οι συνήγοροι υπεράσπισης, έδωσε στους ενόχους ελπίδες.

Μια εισαγγελικλη πρόταση όμως δεν ισοδυναμεί με δικαστική απόφαση και αυτή τη χρονική στιγμή είναι παραπάνω από ποτέ επιβεβλημένη η αντίδρασή μας. Παρόντες στο Εφετείο στις 8 Ιανουαρίου, μα και στους δρόμους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: