Οι Άγριες Μέλισσες και η χούντα

Οι Άγριες Μέλισσες θα δείξουν τις εξορίες, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια της χούντας απέναντι στους αγωνιστές ή θα εξισώσουν τα θύματα με τους θύτες, ικανοποιώντας τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ – Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη –, που δεν έχουν κρύψει στο παρελθόν τη συμπάθειά τους στη δικτατορία των συνταγματαρχών;

Αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως οι Άγριες Μέλισσες θα ήταν αδύνατον να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό που είχαν πετύχει, άλλωστε, τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν έτσι κι αλλιώς κάτι πρωτοφανές στα τηλεοπτικά χρονικά.

Κι, όμως. Οι Άγριες Μέλισσες έχουν βάλει στοίχημα να μας εκπλήξουν ευχάριστα για μία ακόμη χρονιά. Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πλέον επιφυλακτικού, αποδεικνύοντας πως οι συντελεστές της σειράς έχουν θέσει ψηλά τον πήχη, χωρίς να διστάζουν να αναμετρηθούν με σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Φέτος, όλα όσα θα δούμε στις Άγριες Μέλισσες θα διαδραματίζονται την περίοδο της χούντας. Κι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να κάνει τους τηλεθεατές πιο αυστηρούς απέναντι στη σειρά. Γιατί θα τη κρίνουν όχι μόνο για τη μυθοπλασία, τη σκηνοθεσία, την αποτύπωση της εποχής, τις ερμηνείες, τα σκηνικά και τα κουστούμια, αλλά και για τον τρόπο που θα αποδώσει τα ιστορικά γεγονότα, καθώς και την οπτική γωνία με την οποία θα τα προσεγγίσει.

Θα δείξει τις εξορίες, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια της χούντας απέναντι στους αγωνιστές ή θα εξισώσει τα θύματα με τους θύτες, ικανοποιώντας τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ – Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη –, που δεν έχουν κρύψει στο παρελθόν τη συμπάθειά τους στη δικτατορία των συνταγματαρχών;

Αν κρίνουμε από το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, πιστεύουμε πως οι σεναριογράφοι δεν θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την αλήθεια, αναμασώντας τσιτάτα του τύπου «η οικονομία το 1974 ήταν κούκλα» όπως είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης τον Οκτώβριο του 2011, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο πως θα παγιδευτούν ανάμεσα σε απλοϊκά μανιχαϊστικά δίπολα, που θα στερήσουν από τη σειρά το ενδιαφέρον της.

Το σωστό ιστορικό υπόβαθρο δεν συνεπάγεται, άλλωστε, ήρωες και χαρακτήρες μονοδιάστατους και απονευρωμένους, χωρίς πάθη, εντάσεις, αδυναμίες και συναισθηματικές μεταπτώσεις.

Οι προσθήκες του Αιμίλιου Χειλάκη, του Νίκου Κουρή, του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και της Μαρκέλλας Γιαννάτου, τεσσάρων σπουδαίων ηθοποιών που έχουν στο ενεργητικό τους σημαντικές επιτυχίες και ξεχώρισαν αμέσως στη σειρά με τις ερμηνείες τους, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: