Λεφτά υπάρχουν;

Τα λεφτόδεντρα ποτέ δεν πεθαίνουν. Δέκα χρόνια μετά, ο ΓΑΠ δικαιώνεται. Λεφτά υπάρχουν, το ερώτημα όμως είναι “για ποιον”…

Σε κάθε συζήτηση με φιλελεδοφάνς ή με αριστερούς του ρεαλισμού όταν τους λες από κομμουνιστική σκοπιά για δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια, δημόσια και δωρεάν παιδεία σου λένε “καλά όλα αυτά αλλά λεφτά που θα βρείτε;”, “καλά όλα αυτά στο σοσιαλισμό, αλλά τώρα έχουμε καπιταλισμό τι κάνουμε”.

Όπως χαρακτηριστικά ακούσαμε στις αρχές της πανδημίας κιόλας και από το στόμα του κυβερνητικού εκπρόσωπου (με το homemade κούρεμα) αλλά και του ίδιου του Μωυσή πρωθυπουργού τα λεφτόδεντρα τελείωσαν.

Δεν τελείωσαν όμως όπως μάθαμε το Σάββατο για την αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, 4 νέων φρεγατών από τον προοδευτικό Μακρόν που συμμετείχε σε πόσες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Συρία, Λίβανο). Τα λεφτόδεντρα δεν τελείωσαν επίσης και για ακόμα 10 με 15.000 ΕΠΟΠ, συνοριοφύλακες. Τα λεφτόδεντρα δεν τελείωσαν και για την εξασφάλιση πιο ποιοτικής καταστολής με αγορές ύψους 40 εκατ. και βάλε για ασπίδες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, τεράστιες ποσότητες χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, αλλά και τζιπ της ΕΚΑΜ και κλούβες των ΜΑΤ.

Τα λεφτόδεντρα δεν τελείωσαν για τα ΜΜΕ για να μας γεμίσουν είτε ατομική ευθύνη, είτε υπέρκοψα τηλεοπτικά σκουπίδια.

Τα λεφτόδεντρα δεν τελείωσαν για τον μεγάλο που έγινε μέτριος και στο τέλος θα γίνει μικρός περίπατος με δρόμους βαμμένους με μαρκαδόρους και τους φοίνικες παραδίπλα.

Τα λεφτόδεντρα δεν τελείωσαν για το μεγάλο κεφάλαιο και τις επιδοτήσεις του για λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, λιγότερο μισθολογικό κόστος με την εκ περιτροπής εργασία κλπ. Το μεγάλο κεφάλαιο, που όπως είδαμε στην πρωτεύουσα του καπιταλιστικού ονείρου, τις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι άνεργοι και οι άστεγοι έσπαγαν κάθε αρνητικό ρεκόρ, τα 10 -20 τρωκτικά που κυβερνούν τον κόσμο παρουσίασαν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη/

Σε όλα τα παραπάνω είναι η απάντηση για το πού θα βρούμε λεφτά για νέες ΜΕΘ με το κατάλληλο προσωπικό, για την κάλυψη των 30.000 οργανικών κενών στην υγεία, για τα δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό, για την κάλυψη των 20.000 κενών στη παιδεία, για περισσότερους χώρους και περισσότερους καθηγητές για τα παιδιά, για την εξασφάλιση του κατάλληλου υγειονομικού υλικού για την προστασία εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, για την αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ και ό,τι άλλο απαιτείται για να ζήσουμε και να ζήσουμε ανθρώπινα.

10 Χρόνια μετά ένας άλλος μεγάλος ιδεολόγος του σοσιαλισμού, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, δικαιώνεται, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Η ερώτηση είναι όμως για ποιον.

Green Rebel

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: