Κανένα σακίδιο χωρίς Βίβλο, McDonald και ένα AR-15

Θεός ο καπιταλισμός δεν είναι; Γιατί να αποσύρεις τα όπλα όταν η αγορά έχει φροντίζει να σε εφοδιάσει με προϊόντα για την προστασία σου; Μια ισορροπημένη κοινωνία με παιδεία και προπάντων προοδευτική και ελεύθερη θα προέτρεπε επίσης τα παιδιά της εκτός από αλεξίσφαιρα να κουβαλάνε και ένα όπλο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με αφορμή τη χθεσινή τραγωδία και την μαζική δολοφονία 17 παιδιών που και πάλι τροφοδοτεί τις ίδιες συζητήσεις για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ που καταγράφει περισσότερα καταστήματα πωλήσεων όπλων από τα ταχυφαγεία των Mcdonald΄s, ας δούμε πως ένα χριστιανικό σχολείο βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τους επίδοξους μακελάρηδες.

Ο ιστότοπος ενός ιδιωτικού σχολείου στην Φλόριντα «Χριστιανική σχολή» ανάμεσα στα προϊόντα που πουλάει μπλουζάκια με το λογότυπο, μπουφάν, χειμερινές και καλοκαιρινές ενδυμασίες, την Βίβλο, είναι και αλεξίσφαιρα πάνελ για τα σακίδια των παιδιών μόλις $120.

Το σχολείο δεν αρκέστηκε στην πώληση των αλεξίσφαιρων πάνελ αλλά προχώρησε και στην εκπαίδευση των δασκάλων πως θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα σακίδια τους ως ασπίδα για να προστατευτούν. Ενθαρρύνει τα παιδιά να φορούν τα «ενισχυμένα» σακίδια στο στήθος τους και τους καθησυχάζει ότι φύλακες περιπολούν όλες τις πύλες κατά την διάρκεια της σχολικής μέρας.

Το σχολείο δεν είχε ποτέ πυροβολισμό.

Ο επικεφαλής της ασφάλειας στο σχολείο, όταν ρωτήθηκε γι αυτό απάντησε «Είναι πέρα από τον κανόνα, αλλά ποιο είναι το πρότυπο; Τα αλεξίσφαιρα πάνελ θα προσθέσουν ένα άλλο επίπεδο προστασίας στους μαθητές του σχολείου σε περίπτωση ενεργού σκοπευτή και καλό οι μαθητές να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Σκεφτήκαμε, ναι, ας το προσφέρουμε σε όποιον το θέλει. Δεν είναι απαραίτητο. Αλλά σας δίνει επιπλέον ψυχική ηρεμία».

Στην αναζήτηση μου για τυχόν καταδίκες έστω και ενστάσεις βρήκα μόνο την δήλωση ενός γονέα που όλος παραδόξως ήτανε και ο προμηθευτής αυτών των αλεξίσφαιρων πάνελ. «Δεν βρίσκω τίποτα κακό τα βιβλία και τα σχολικά δεν είναι τόσο αναγκαία για τα σακίδια όσο τα αλεξίσφαιρα πάνελ, που θα τους προστατεύσει την ζωή τους».

Αναρωτιέμαι τι να περιλαμβάνει η αλεξίσφαιρη κατήχηση… «Εντάξει παιδιά, αν κάποιος κακός με ένα όπλο αρχίσει να πυροβολεί, απλά γυρίστε την πλάτη σας πάνω του, μέχρι να εμφανιστεί ένας καλός άνθρωπος με ένα όπλο και θα τον σκοτώσει.»

Θεός ο καπιταλισμός δεν βρίσκεται; Γιατί να αποσύρεις τα όπλα όταν η αγορά έχει φροντίζει να σε εφοδιάσει με προϊόντα για την προστασία σου; Μια ισορροπημένη κοινωνία με παιδεία και προπάντων προοδευτική και ελεύθερη θα προέτρεπε επίσης τα παιδιά της εκτός από αλεξίσφαιρα να κουβαλάνε και ένα όπλο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Για κάθε κακό με ένα όπλο, πρέπει να υπάρχει ένας καλός τύπος με ένα όπλο.

Κανένα σακίδιο χωρίς μια Βίβλο, ένα McDonald’s και ένα AR-15…..

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: