Ιδιωτική υγεία – it’s just capitalism, you idiot!

Αλήθεια πόσο τυχαίο είναι να διεξάγεται αγώνας, υπό τέτοιες συνθήκες; Ποιος ανέλαβε την ευθύνη; Ποιος δε διέκοψε τον αγώνα, ως όφειλε, μετά από τραυματισμό ανθρώπου από ιπτάμενη διαφημιστική πινακίδα; Γιατί δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο; Λόγω κόστους; Λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας; Λόγω του αυτόφωρου που θα «έπιανε» τον τεχνικό ασφάλειας του χώρου;

Μαθαίνουμε, όπως μας κατήγγειλε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ότι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ Αθηνών – Απ. Σμύρνης, τραυματίστηκε φωτορεπόρτερ από διαφημιστική πινακίδα.

Ο αγώνας διεξήχθη παρά τις κακές και αποδεδειγμένα, επικίνδυνες συνθήκες στο ΟΑΚΑ. Δεν διεκόπη, παρά τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ από την ιπτάμενη πινακίδα. Ως ειρωνεία της τύχης η πινακίδα ήταν του γνωστού ιδιωτικού, συνδρομητικού τηλεοπτικού καναλιού, σπόνσορα της διοργάνωσης του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι κάμερες του καναλιού συνέλαβαν στις κερκίδες, μητέρες με ανήλικα παιδιά – ακόμη και με βρέφη. Από τύχη δεν έπεσε κανένα αντικείμενο πάνω τους. Από τύχη δεν έπαθε μεγαλύτερη ζημιά ο φωτορεπόρτερ. Από τύχη…

Αλήθεια πόσο τυχαίο είναι να διεξάγεται αγώνας, υπό τέτοιες συνθήκες; Ποιος ανέλαβε την ευθύνη; Ποιος δε διέκοψε τον αγώνα, ως όφειλε, μετά από τραυματισμό ανθρώπου από ιπτάμενη διαφημιστική πινακίδα; Στην αντίπερα όχθη έχουμε το … «μα ήταν προγραμματισμένος αγώνας, πληρωμένες διαφημίσεις …», τα γνωστά ΤΙΝΑ της ιδιωτικής, καπιταλιστικής οικονομίας.

Έχουμε όμως και ένα πιο σοβαρό συμβάν. Το ασθενοφόρο που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ ήταν ιδιωτικής εταιρίας. Ρωτήστε όποιο στέλεχος του ΕΚΑΒ, σε όποιον βαθμό ιεραρχίας και αν βρίσκεται, αν το ΕΚΑΒ θα έδιωχνε φωτορεπόρτερ που καταπλακώθηκε από βαριά διαφημιστική πινακίδα, χωρίς προηγούμενη ιατρική εξέταση, χωρίς εισαγωγή σε νοσοκομείο, χωρίς ακτινογραφία …χωρίς τίποτα.

Μα φυσικά δε θα τον έδιωχνε. Άλλωστε, όλοι ξέρουν τους κινδύνους που κρύβονται σε ενδεχόμενες εσωτερικές αιμορραγίες. Ειδικά οι φίλοι των αθλημάτων γνωρίζουν πως το ίνδαλμα της φόρμουλας 1, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ζει σαν φυτό εδώ και χρόνια, από μια εσωτερική αιμορραγία που του παρέλυσε τον εγκέφαλο.

Οπότε και έρχεται το επόμενο ερώτημα. Γιατί δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο; Λόγω κόστους; Λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας; Λόγω του αυτόφωρου που θα «έπιανε» τον τεχνικό ασφάλειας του χώρου; Ποιος ξέρει;

Μάλλον μόνο οι ίδιοι, οι ιδιώτες, που κατά τα άλλα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του καθένα, στον χώρο του γηπέδου και πέριξ αυτού. Οι ιδιώτες που όλα τα κάνουν πιο σωστά από το δημόσιο….. ναι πειστήκαμε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: