Νατοϊκά εδάφη, Νατοϊκή επικράτεια, ξανά…

ΝΑΤΟΪΚΑ ΕΔΑΦΗ λοιπόν τα νησιά του Αιγαίου, όπως τα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός; 
Έχετε τέτοια εντολή κύριοι της κυβέρνησης από τον Ελληνικό λαό;

Νέα ορολογία, καινούργιο πλαίσιο πολιτικής και στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοφανή φρασεολογία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ειπώθηκε εκ παραδρομής; Σαφώς όχι, γιατί τονίσθηκε δύο φορές, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και υπουργό της κυβέρνησής του. Προφανώς μπαίνει υπό αμφισβήτηση η εθνική κυριαρχία, επί του εδάφους και επί της επικρατείας, του κάθε κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και των συνόρων του.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές. Υφίστανται για το ΝΑΤΟ  Ελληνική επικράτεια και Ελληνικά εδάφη ή είμαστε κομμάτι των Νατοϊκών εδαφών και της Νατοϊκής Επικράτειας; Υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο ή είμαστε στην ίδια Νατοϊκή επικράτεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (συνεκμετάλλευση, νησιά κλπ). Το ΝΑΤΟ ήδη μας έχει προϊδεάσει για αυτό, με τη θέση που επανειλημμένα έχει εκφράσει περί μη ύπαρξης συνόρων στο Αιγαίο, και περί ενιαίου επιχειρησιακού χώρου.

Μάλλον τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Συμφωνούν με αυτά τα νέα δεδομένα (Νατοϊκή επικράτεια, εδάφη) και ό,τι αυτά συνεπάγονται, η κυβέρνηση και τα κόμματα εκείνα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), που στηρίζουν αναφανδόν, με κάθε τρόπο τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη συμμαχία, η οποία τα τελευταία 30 χρόνια, κάθε λίγο και λιγάκι ματοκυλάει λαούς και διαλύει κράτη και όπως μας δείχνει, απεργάζεται τα χειρότερα για τούς λαούς.

Ζούμε σε Ελληνική ή Νατοϊκή επικράτεια; Κατοικούμε σέ Ελληνικό η Νατοϊκό έδαφος; Είμαστε Έλληνες πολίτες η πολίτες του ΝΑΤΟ; Αποφασίζει η κυβέρνηση, ο Στόλτενμπεργκ ή  και οι δύο μαζί και έχουν εμπλέξει τη χώρα μας σε ενεργό συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, μετατρέποντάς την σε διακριτό στόχο αντιποίνων με απρόβλεπτες και άκρως επικίνδυνες συνέπειες για τον Ελληνικό λαό;

Δεν πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε για τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζει η χώρα μας λόγω της ένταξής της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του καπιταλισμού, τον οποίο πληρώνει πολύ ακριβά ο Ελληνικός λαός;

Το παραπάνω κείμενο αυτό είχε γραφτεί και δημοσιευτεί στην Κατιούσα πριν δέκα μήνες περίπου (10/3/22) βάζοντας κάποια ερωτήματα και εκφράζοντας κάποιες ανησυχίες. Δυστυχώς επαληθεύονται μέσα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος επαναλαμβάνοντας την άποψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, περί Νατοϊκών εδαφών και ΝΑΤΟΪΚΉΣ επικρατείας, χαρακτήρισε Νατοϊκά νησιά μέρος της Ελληνικής Επικράτειας, της Ελληνικής Γης, τα νησιά του Αιγαίου.

ΝΑΤΟΪΚΑ ΕΔΑΦΗ λοιπόν τα νησιά του Αιγαίου, όπως τα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός;

Δεδομένου δε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δηλαδή κομμάτι της Νατοϊκής επικρατείας, το δε ΝΑΤΟ να έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο, δεν νομιμοποιούνται οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με αυτούς τους χαρακτηρισμούς;

Δεν αποτελούν ένα βήμα παραπέρα στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου; Δυστυχώς εκεί οδηγεί η πλήρης υποταγή και εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Έχετε τέτοια εντολή κύριοι της κυβέρνησης από τον Ελληνικό λαό;

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος – Εντατικολόγος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: