Μαύρο στους αυτόκλητους «σωτήρες» – Στηρίζουμε αγωνιστές, Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κατερίνης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο λαός του δήμου Κατερίνης δεν έχει ανάγκη από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που κινούνται από ιδιοτέλεια, οικονομικά συμφέροντα, προσβλέποντας στο ίδιον όφελος.

Με διάφορα επικοινωνιακά τρικ και την βοήθεια εφαρμογών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί υποψήφιοι των συνδυασμών της ΝΔ (Κουκοδήμου – Ντούμου) στην Κατερίνη αυτοπαρουσιάζονται στον κόσμο σαν «σωτήρες» που νοιάζονται για τον τόπο τους και θέλουν τώρα να τον υπηρετήσουν.

Εμείς δεν αμφισβητούμε καθόλου αυτή την πρόθεσή τους. Αλλά το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Πού ήταν όλοι αυτοί και τι θέση πήραν στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της καθημερινότητας; Γιατί τόπος πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι, ο λαός που κατοικεί στους δήμους και στις περιφέρειες.

Βρέθηκε κανείς από αυτούς τους υποψηφίους σε καμιά λαϊκή – κοινωνική δράση υπεράσπισης κοινωνικών – συλλογικών συμφερόντων; Κινητοποιήθηκαν για κάποιο λαϊκό πρόβλημα; Ύψωσαν πουθενά την φωνή τους; Διαμαρτυρήθηκαν ανιδιοτελώς για κάτι; Η δράση  ορισμένων (2-3 μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού)  εξαντλείται με ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, όπου με παραγοντίστικο ύφος χιλίων καρδιναλίων, ανακυκλώνονται μονομερώς σε ζητήματα «ποιος προμήθευσε τον δήμο, με τι, και με ποιο τρόπο» (όχι ότι αυτά δεν έχουν την αξία τους, αλλά να διαβάζεις μόνο την «διαύγεια» ψάχνοντας την «μπανανόφλουδα» δεν είναι αντιπολίτευση).

Όλοι τους είναι θιασώτες της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας, με τον λαό, τους δημότες, να βάζουν το χέρι συνέχεια στην τσέπη, για παροχές που θα έπρεπε να ήταν δωρεάν, πληρώντας ο μεροκαματιάρης, ο μισθωτός, ο άνεργος, ο συνταξιούχος το ίδιο, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με αυτούς που μετρούν κέρδη και πολλοί τραπεζικοί  λογαριασμοί τους  βρίσκονται εκτός Ελληνικής επικράτειας.

Η παραπάνω αντίληψη διαπερνά και τους δυο συνδυασμούς της ΝΔ, που συμπλέουν στρατηγικά στο πώς θα διοικείται ο δήμος, αφού κανένας τους δεν αμφισβητεί το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, που μετατρέπονται στο μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες σε χορηγούς, ιδιωτικοποιήσεις και για χοντρές μπίζνες από τους αδηφάγους του κέρδους.

Αυτούς υπηρετούν οι συνδυασμοί (Κουκοδήμου – Ντούμου) της ΝΔ.

Ο λαός του δήμου Κατερίνης δεν έχει ανάγκη από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που κινούνται από ιδιοτέλεια, οικονομικά συμφέροντα, προσβλέποντας στο ίδιον όφελος.

Στον αντίποδα των παραπάνω βρίσκεται ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΚΚΕ και των ριζοσπαστών αγωνιστών που συμπορεύονται μαζί του.

Αγωνιστές που δεν έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό αλλά χρόνια δρούνε οργανωμένα μέσα από τους φορείς του ταξικού –  λαϊκού κινήματος υπερασπίζοντας σθεναρά τα λαϊκά συμφέροντα.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι μέλη αγωνιστικών σωματείων, συμμετέχουν σε διοικήσεις συνδικάτων και φορέων, που αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική της λαϊκής υποταγής, για να διαιωνίζονται τα κέρδη των λίγων, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης και την εφαρμογή ευρωενωσιακών –  αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων.

Ήταν και είναι μπροστά σε κάθε μικρό η μεγάλο λαϊκό πρόβλημα, ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης λαϊκών κατοικιών, ενάντια σε αυθαίρετες απολύσεις, μπαίνουν μπροστά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τα αρπαχτικά των funds, βρίσκονται στους δρόμους και στις πλατείες αντιπαλεύοντας την κυρίαρχη πολιτική αναπαραγωγής φτώχειας με όρους οργάνωσης και αγωνιστικής συσπείρωσης.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν ήταν και δεν είναι  απόντες από κανένα αγωνιστικό κέλευσμα υπεράσπισης λαϊκών συμφερόντων παλεύοντας με οποιοδήποτε τίμημα από θέση αρχών. Όταν πολλοί από τους υποψηφίους των συνδυασμών Κουκοδήμου – Ντούμου (ΝΔ) δεν σφύριζαν αδιάφορα η λούφαζαν σε κανέναν καναπεδάτο café της πόλης, απαξίωναν, ειρωνευόταν, χλεύαζαν τους λαϊκούς αγώνες και αυτούς που αγωνίζονταν στους δρόμους της πόλης.

Πολλοί από αυτούς σήμερα με περίσσεια υποκρισία έρχονται να ζητήσουν την λαϊκή ψήφο των συνδημοτών μας, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους σαν «σωτήρες» τους τόπου που δήθεν νοιάζονται πολύ, ενώ το μόνο που τους νοιάζει  είναι η προώθηση των ιδιοτελών σκοπών και συμφερόντων τους.

Αυτούς όλους ο λαός της Κατερίνης μπορεί και πρέπει να τους μαυρίσει, να τους καταψηφίσει, υπερψηφίζοντας παράλληλα τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για να έχουμε δήμους μαχητικούς, αγωνιστικούς, διεκδικητικούς πλάι στις έγνοιες και στα προβλήματα του λαού και όχι δήμους μάνατζερ επιχειρηματικών συμφερόντων και παρατρεχάμενων που κυνηγάνε την «κότα με τα χρυσά αυγά».

Στον δήμο Κατερίνης ψηφίζουμε – στηρίζουμε τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Τσουπέη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Παναγιώτης Σαββίδης 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: