Κάτι για την υπέροχη Ντίνα Κώνστα

Προσπαθούσα να θυμηθώ ό,τι γνωρίζω από αυτήν την γυναίκα μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δεν γνωρίζω τίποτα. Έζησε αθόρυβα την προσωπική της ζωή, μακριά από σκάνδαλα και έντονη δημοσιότητα καθώς ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια.

Η Ντίνα Κώνστα έγινε ηθοποιός γιατί δεν μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή…!!

Όσο έγραφα αυτές τις σκέψεις προσπαθούσα να θυμηθώ ό,τι γνωρίζω από αυτήν την γυναίκα μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δεν γνωρίζω τίποτα.

Έζησε αθόρυβα την προσωπική της ζωή, μακριά από σκάνδαλα και έντονη δημοσιότητα καθώς ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια.

Μια γυναίκα που παρά τις αντιξοότητες, έζησε τη ζωή της απόλυτα και μίλησε δημόσια για όλα αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούνται ταμπού!

Μίλησε για τις γυναίκες, τις ανισότητες και την ψυχολογική βία στο χώρο του θεάματος σε μια εποχή που καμία γυναίκα δεν τολμούσε!

Είχε πει η ίδια:

«Το κέρδος για μένα είναι ότι έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά.

Τα έβλεπα όλα αυτά ως εφιάλτη.

Τους έβλεπα να παντρεύονται κι έλεγα “πού πάτε;”.

Ευτυχώς, τώρα δουλεύουν οι γυναίκες. Παλιά, ήξερα πάρα πολλές γυναίκες που ήθελαν να χωρίσουν, αλλά δεν μπορούσαν, γιατί ήταν πάμφτωχες και αναγκάζονταν να ζουν δυστυχισμένες ζωές.

Τα ήξερα και δεν ήθελα να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Ήθελα να είμαι ελεύθερη και να κάνω αυτά που έκανα. Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ σπουδαίες.

Τι μετράει; Οι σπουδαίες στιγμές».

Κλείνοντας θα παραθέσω κάποιες ωραίες σκέψεις της:

«Θέλω ευημερία για τη χώρα μου. Δικαιοσύνη. Αξιοκρατία. Αλληλεγγύη. Πολιτισμό. Και όχι μόνο σε επίπεδο τέχνης, αλλά καθημερινής συναναστροφής. Να αρχίσουμε να λέμε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στην καθημερινότητά μας. Να έχουμε μια ευγένεια μεταξύ μας, βρε αδερφέ»

Καλό ταξίδι υπέροχη Ντίνα Κώνστα.

Γιάννης Πασχαλίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: