Η μέρα που άλλαξε τον ρου της ιστορίας!

Είναι η μέρα που πάψαμε να φοβόμαστε το πρόσωπο του τέρατος. Είναι όμως και η μέρα που μας θυμίζει πως αυτή η νίκη είναι μόνο η αρχή, πως ο δρόμος είναι μακρύς και πως εκείνοι που εκκόλαπταν τόσα χρόνια το αυγό του φιδιού και τάιζαν το φίδι είναι ακόμη εδώ. Μπορεί να σκοτώσαμε το κτήνος αλλά η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό

Στις επτά του Οκτώβρη, συνέβη κατι μεγαλειώδες. Κάτι, που θα κουβαλάμε για πάντα, κάτι που θα εξιστορούμε στα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη, στα παιδιά που δεν έχουν μεγαλώσει ακόμη, στα δικά μας παιδιά.

Κάτι, που αποτελεί νίκη του αντιφασιστικού και λαϊκού κινήματος και όλων εκείνων που με αυταπάρνηση, όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πάλεψαν, διεκδίκησαν, μίλησαν ανοιχτά για τον ναζισμό και τον φασισμό και δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή.

Συνέβη κάτι, που το χρωστάμε στον συνεχή αγώνα της Κυρίας Μάγδας, στην μητέρα εκείνου του γελαστού παιδιού, του Παύλου, που μας δίδαξε τόσα χρόνια ήθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Συνέβη κάτι, που μας έκανε να κλαίμε από συγκίνηση και χαρά, να κοιταζόμαστε στα μάτια και να νιώθουμε ένα δυνατό σφίξιμο στο στήθος.

Συνέβη κάτι, που μας κατέβασε όλους και όλες στον δρόμο μετά από αρκετά χρόνια. Συνέβη κάτι, που γέμισε τις ψυχές μας με φως και ελπίδα, κάτι που έκανε τα πρόσωπά μας φωτεινά και το χειροκρότημά μας πιο δυνατό και πιο εκκωφαντικό. Συνέβη κάτι, που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη.

Η στιγμή της ανακοίνωσης του τριμελούς Εφετείου: Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Αποκλειστικό NEWS247: Η στιγμή της ανακοίνωσης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. https://www.news247.gr/live-blog/diki-chrysis-aygis-i-ora-tis-apofasis.9010650.html

Gepostet von news247.gr am Mittwoch, 7. Oktober 2020

Στις 7 του Οκτώβρη του 2020 είναι εκείνη η ημέρα που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας. Η ημέρα, που το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής καταδικάζεται ομόφωνα ως εγκληματική οργάνωση. Είναι εκείνη η μέρα που πάψαμε να φοβόμαστε το πρόσωπο του τέρατος. Είναι όμως και εκείνη η μέρα που θα μας θυμίζει πως αυτή η νίκη είναι μόνο η αρχή, πως ο δρόμος είναι μακρύς και πως εκείνοι που εκκόλαπταν τόσα χρόνια το αυγό του φιδιού και τάϊζαν το ίδιο το φίδι είναι ακόμη εδώ. Πράγματι, μπορεί να σκοτώσαμε το κτήνος αλλά η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό οπως έλεγε πολύ εύστοχα και ο Μπρεχτ. Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος, μέχρι να γεννούν τα σκοτάδια λάμψη. Άλλωστε αυτό είναι το χρέος μας. Ενα χρέος που θα μας θυμίζει πάντα ο Τάσος Λειβαδίτης από τους ανθρώπους στη χώρα των θαυμάτων:

(…) Ό,τι κι αν κάνουν θα νικήσουμε. Ο κόσμος μας ανήκει. Το μέλλον είναι μες στην τσέπη μας σαν το κλειδί του σπιτιού μας. Είμαστε μεθυσμένοι, μα όχι από κρασί. Είμαστε μεθυσμένοι απ’ όλο το αύριο. Πάμε, πάμε…

Έφη Θάνου
Κοινωνική Λειτουργός

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: