ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με Άρωμα Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

Το Ξεκίνημα που συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, πετώντας λάσπη στο ΚΚΕ ότι είναι σοβινιστικό και ότι η αποσιωπά τον ρόλο της Ρωσίας. Στηλιτεύει μεν τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αλλά για αυτούς αυτό δεν είναι το μείζον. Το μείζον είναι να πολεμηθεί ο ελληνικός εθνικισμός. Και για να πολεμηθεί ο ελληνικός εθνικισμός υποστηρίζουν τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, λες και είναι ξέχωρα πράγματα.

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές το πραγματικό δίλημμα που τίθεται είναι το εξής: ή συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο υπό την τυραννία της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ και των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων ή καταδικάζουμε –και- στην κάλπη τα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα και ανοίγουμε τον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης μέσα από την όξυνση της ταξικής πάλης. Φυσικά το χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας για την εξουσία, η οργάνωση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των κεκτημένων μας γίνεται στο εδώ και τώρα. Δεν περιμένουμε τις κάλπες για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση. Και στις κάλπες όμως συγκρούονται κόμματα άρα και ταξικά συμφέροντα, εφόσον τα κόμματα εκπροσωπούν κοινωνικές τάξεις. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι εκλογική νίκη ενός Κομμουνιστικού Κόμματος σημαίνει ήττα της αστικής τάξης. Η αστική τάξη έχει όλα τα μέσα για να επικρατήσει εφόσον δεν υπάρχει ο οργανωμένος και ένοπλος λαός που θα ανοίξει τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό μέσω της Επανάστασης.

Και στην Ελλάδα και στις ευρωκάλπες όμως συγκρούονται δύο δρόμοι. Ο δρόμος της Ε.Ε. του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου, ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης από τη μια και ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι σε όσους μας μαυρίζουν την ζωή από την άλλη. Στον έναν δρόμο είναι όλα τα αστικά κόμματα και τα διάφορα οπορτουνιστικά αναχώματα του κεφαλαίου. Στον άλλο δρόμο από ότι φαίνεται είναι ΜΟΝΟ το Κόμμα μας, το ΚΚΕ. Διαβάζοντας κανείς την σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ[1] διαπιστώνει στις σύνηθες οπορτουνιστικές δυνάμεις-νεροκουβαλητές του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του 2012-2015, (αυτούς που διερευνούσαν μαζί του το ενδεχόμενο κυβέρνησης μέσα σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ το 2012, που κατέβαιναν μαζί του στις πλατείες υπέρ της Κυβέρνησης το 2015, που δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Συμφωνία του Φλεβάρη τον προάγγελο του Τρίτου Μνημονίου, αυτούς που μαζί οργάνωναν επιτροπές για το συριζαικό ΟΧΙ στο κάλπικο[2] δημοψήφισμα του 2015, αυτούς που παραλίγο να κατέβουν μαζί με τη ΛΑΕ το 2015 σε εθνικές εκλογές, που μέχρι και σήμερα πηγαίνουν για πορείες στη ΓΣΕΕ κλπ) προστέθηκε και το Ξεκίνημα. Το Ξεκίνημα ήταν αρχικά συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ. Αφού έφυγε από το ΠΑΣΟΚ έγινε γυρολόγος του οπορτουνιστικού χώρου. Το 2008 μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ΣΥΝ, την ΚΟΕ -που τώρα πάει σε φασιστικά συλλαλητήρια- τη ΔΕΑ κλπ. Τον ΣΥΝ του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου κλπ και των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ –κυρίως- αλλά και με την ΝΔ σε δήμους, συνεταιρισμούς, σωματεία κλπ. Από τότε το Ξεκίνημα μία έφευγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία τον στήριζε σε εκλογές, μία στριφογύριζε άλλες οπορτουνιστικές δυνάμεις.

Το τελευταίο ανδραγάθημα του Ξεκινήματος ήταν η ανοιχτή στήριξη του στην Συμφωνία των Πρεσπών. Ναι καλά διαβάσατε το Ξεκίνημα ήταν ΥΠΕΡ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηριστικά γράφουν στο site τους

«Η συζήτηση για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή έδωσε την αφορμή να διατυπωθούν ξεκάθαρα οι θέσεις των κομμάτων, ομάδων και οργανώσεων της ελληνικής Αριστεράς (…) οργανώσεις όπως το Ξεκίνημα και ορισμένες άλλες που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δεξιά στροφή του, υιοθέτησαν μια στάση κριτικής υποστήριξης της συμφωνίας ως μιας σχετικά βιώσιμης λύσης[3]». Σε άλλο άρθρο στην επίσημη σελίδα τους γράφουν πάλι «Χτες 25/1, κυρώθηκε στην Ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών (…). Με αυτό τον τρόπο, και μετά τις αντίστοιχες διαδικασίες που έχουν γίνει και στην Βόρεια Μακεδονία, φαίνεται να κλείνει μια διαμάχη μεταξύ των δύο κρατών όσον αφορά το όνομα, διαμάχη που κράτησε περίπου 25 χρόνια. (…) Μ’ αυτή την έννοια, η λύση αυτού του προβλήματος που ταλαιπωρούσε τις δύο χώρες για τόσο καιρό πρέπει κατ’ αρχήν να εκληφθεί ως θετική (…) Σε αυτή την κατεύθυνση μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος δεν οξύνει αλλά απομακρύνει τους μελλοντικούς κινδύνους για την ειρήνη. (..) το κλείσιμο τις αντιπαράθεσης για το όνομα ευνοεί ή όχι την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών; Τραβάει ή όχι το χαλί κάτω από τα πόδια των εθνικιστών που πια δεν θα έχουν στον ίδιο βαθμό όσο προηγουμένως αντικείμενο παρέμβασης στην κοινωνία. (…) Το κλείσιμο αυτού του θέματος ανοίγει καλύτερες ευκαιρίες για τους λαούς, τα κινήματα, τα συνδικάτα και την Αριστερά[4]».

Ναι το ΝΑΤΟ έγινε φορέας ειρήνης και ανοίγει τον δρόμο στην Αριστερά! Μάθαμε πόσο φορέας ειρήνης είναι το ΝΑΤΟ και στη γειτονιά μας με την εισβολή στην Κύπρο, την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη. Το μαθαίνουμε και σήμερα με τους βομβαρδισμούς στη Συρία, με τις προκλήσεις από τον νατοϊκό τούρκικο στρατό στο Αιγαίο, με την εισβολή του ίδιου νατοϊκού στρατού στο Αφρίν κλπ. Μάθαμε πόσο το ΝΑΤΟ ανοίγει τον δρόμο στην Αριστερά με τις αμέτρητες Χούντες που έσπειρε σε όλον τον κόσμο και στην χώρα μας το 1967

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι το Ξεκίνημα τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα πετάει λάσπη στο ΚΚΕ ότι είναι σοβινιστικό και ότι η αποσιωπά τον ρόλο της Ρωσίας. Για να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, οι απίθανοι τύποι στηλιτεύουν μεν τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αλλά για αυτούς αυτό δεν είναι το μείζον. Το μείζον είναι να πολεμηθεί ο ελληνικός εθνικισμός. Και για να πολεμηθεί ο ελληνικός εθνικισμός υποστηρίζουν τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό… λες και είναι ξέχωρα πράγματα. Που και να ήταν ξέχωρα δηλαδή, τι σόι αριστερός είσαι -πόσο μάλλον μαρξιστής- αν στηρίζεις το σημαντικότερο σχέδιο των Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στα Δ.Βαλκάνια; Που στοιχίζεσαι πίσω από το μεγάλο κεφάλαιο σε Ελλάδα και Β. Μακεδονία που ήταν αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας;

Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια η Συμφωνία των Πρεσπών είναι οργανικά συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ΝΑΙ στην Συμφωνία είναι ΝΑΙ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Άλλωστε «καρδιά» της Συμφωνίας είναι το άρθρο 2, που καθόριζε με ακρίβεια τα βήματα στην πορεία ένταξης της τότε ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ[5]. Ειδικότερα αναφέρει:

«Από τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας κατ’ εφαρμογή του Αρθρου 1 αυτής, το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει οποιαδήποτε Συμφωνία εισδοχής του Δεύτερου Μέρους σε διεθνείς Οργανισμούς, στους οποίους το Πρώτο Μέρος είναι μέλος. Ειδικότερα αναφορικά με τις διαδικασίες ενσωμάτωσης του Δεύτερου Μέρους στην ΕΕ και τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), τα ακόλουθα θα ισχύσουν: α) Το Δεύτερο Μέρος θα επιδιώξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υπό το όνομα και τις ορολογίες του Αρθρου 1 της παρούσας Συμφωνίας. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα λάβει χώρα υπό το ίδιο όνομα και ορολογίες. β) Με τη λήψη της γνωστοποίησης της κύρωσης της παρούσας Συμφωνίας από το Κοινοβούλιο του Δεύτερου Μέρους, το Πρώτο Μέρος χωρίς καθυστέρηση: (i) θα γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ ότι υποστηρίζει την έναρξη των ενταξιακών στην ΕΕ διαπραγματεύσεων του Δεύτερου Μέρους υπό το όνομα και τις ορολογίες του Αρθρου 1 της παρούσας Συμφωνίας, (ii) θα γνωστοποιήσει στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι υποστηρίζει να απευθυνθεί από το ΝΑΤΟ προς το Δεύτερο Μέρος πρόσκληση ένταξης…[6]». Πέρα από τα νομικά κείμενα όμως – που φωνάζουν ότι η Συμφωνία είναι Νατοική, Ευρωενωσιακή κλπ- υπάρχουν χιλιάδες άλλα τεκμήρια για αυτό[7].

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν συγκροτεί ψηφοδέλτιο ενάντια στην Ε.Ε. απαρτιζόμενο από δυνάμεις που συντάσσονται με μια συμφωνία που διευρύνει την Ε.Ε., που αυξάνει τα μέλη της, που αναβαθμίζει τον ρόλο της στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική, γεωπολιτική, στρατηγική, οικονομική και πολιτική σκακιέρα. Δεν θα παίξουμε πάλι το παιχνίδι της κολοκυθιάς. Το ΝΑΡ δεν απολογείται για το ΣΕΚ, το ΣΕΚ για το ΝΑΡ και όλοι μαζί για το Ξεκίνημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Και αυτό το ψηφοδέλτιο τάσσεται υπέρ της σημαντικότερης κίνησης των Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ελληνικών (και ξένων) μονοπωλίων το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας. Οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες, όσοι αισθάνονται απέχθεια απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όσοι ένιωσαν να συνθλίβονται από τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΕΚΤ- ΔΝΤ (ΗΠΑ) και ελληνικών κεφαλαίων και Κυβερνήσεων να μην τσιμπήσουν! Να μη στηρίξουν δυνάμεις που υπηρετούν τα εν λόγω κατακάθια. Να συμπορευτούν με τη μόνη ειλικρινή αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική δύναμη! Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας! Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως θα το κάνουν! Οι νεροκουβαλητές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν θα βρίσκουν την ψήφο τους σε καμιά κάλπη, σε κανένα σωματείο όπως δεν την βρήκαν και στα Πανεπιστήμια που υποτίθεται είναι και το δυνατό τους χαρτί.

Και στο ζήτημα των «Πρεσπών» μόνο το ΚΚΕ κράτησε στάση πραγματικά πατριωτική -υπέρ της πατρίδας των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου- και πραγματικά διεθνιστική προβάλλοντας την ανάγκη κοινής πάλης των Λαών σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία.

Κόκκινη Θύελλα 1917

Σημειώσεις

[1] Από το επίσημο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (https://antarsya.gr/node/5236)

[2] Όταν η Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ να μπει στο ερώτημα ΝΑΙ ή ΌΧΙ και το Μνημόνιο Τσίπρα φάνηκε ξεκάθαρα ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος. Αυτό δεν αναιρεί ότι ο Λαός όντως απέρριψε την πρόταση Γιούνκερ, ότι το ΟΧΙ κέρδισε και ο Τσίπρας το έκανε ΝΑΙ.

[3] Χ. ΚΕΦΑΛΗΣ: Η συμφωνία των Πρεσπών και η ελληνική Αριστερά, Ξεκήνημα 11/2/2019 (http://net.xekinima.org/x-kefalis-isumfonia-ton-prespon-kai-i-elliniki-aristera/?fbclid=IwAR2CvpbSIhswMOS7K_0CaXH4BvauFj5PS0eTuFK05NKkTTQrnC75Sw29UdQ)

[4] Σχόλιο από το «Ξ», Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία: κοινός αγώνας των δυο λαών ενάντια στους εθνικισμούς, 26/01/2019 (http://net.xekinima.org/ellada-boreia-makedonia-koinos-agonas-t/)

[5] Ολόκληρο το Κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ΕΦ.ΣΥΝ. 20/1/2019 (https://www.efsyn.gr/politiki/180055_olokliro-keimeno-tis-symfonias-ton-prespon)

[6] Ολόκληρο το Κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ΕΦ.ΣΥΝ. 20/1/2019 (https://www.efsyn.gr/politiki/180055_olokliro-keimeno-tis-symfonias-ton-prespon)

[7] Τσεκάρετε τα εξής αποκαλυπτικά:                                                                                                                        

Μάνος Δούκας:  Συμφωνία των Πρεσπών: Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται… οι λαοί ανησυχούν…, Κατιούσα 24/1/2019

(https://www.katiousa.gr/epikairotita/symfonia-ton-prespon-otan-to-nato-chairetai-oi-laoi-anisychoun/)

Χάρης Σ. Πουλάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών, το ΝΑΤΟ κι ο ρόλος του ελληνικού κεφαλαίου, Κατιούσα 7/4/2019

(https://www.katiousa.gr/apopseis/i-stili-tou-anagnosti/i-symfonia-ton-prespon-to-nato-ki-o-rolos-tou-ellinikou-kefalaiou/)

Η συμφωνία των Πρεσπών με αμερικανοΝΑΤΟϊκή σφραγίδα, 902.gr (https://www.902.gr/eidisi/politiki/179295/i-symfonia-ton-prespon-me-amerikanonatoiki-sfragida)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: