Η αποτυχία των επιτυχόντων

Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να καταστρέψεις ένα λαό και μια χώρα. Απλώς, αν το έχεις, βοηθάει να τους καταστρέψεις επικαλούμενος  ψευδοεπιστημονικές πολιτικές παπάρες, όπως κάνει η κυβέρνηση.

Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει έναν νέο νόμο-πλαίσιο για τις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις, προκειμένου να αποτυγχάνει ένας πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων που θα ήθελαν να μπουν σε κάποιο πανεπιστημιακό Τμήμα· με αναγκαίο επακόλουθο, να προσφεύγουν οι αποτυχόντες στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό, εφόσον φυσικά διαθέτουν το σχετικό χρήμα.

Με το σύστημα που ίσχυε μέχρι σήμερα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων επιτύγχανε να μπει κάπου, αλλά η τεράστια πλειονότητα των επιτυχόντων αποτύγχανε να μπει εκεί που επιθυμούσε να μπει (πανεπιστημιακό Τμήμα ή /και πόλη). Επίσης, στην τεράστια αυτή πλειονότητα των επιτυχόντων που απέτυχαν ανήκαν (και θα συνεχίζουν να ανήκουν αυξανόμενοι) οι περισσότεροι έλληνες γονείς που ονειρεύονται τα τέκνα τους γιατρούς ή δικηγόρους. Περαιτέρω, πολλοί από εκείνους που απέτυχαν να μπουν εκεί που επιθυμούσαν ισχυρίζονται, εκ των υστέρων, ότι μπήκαν εκεί που ήθελαν να μπουν, δεδομένου ότι αισθάνονται ένοχοι σαν αποτυχόντες, αντί να θεωρήσουν αποτυχημένο και ένοχο το κράτος των σοφών αστών πολιτικών, που θεσπίζουν τα πάντα βάσει των ταξικών τους συμφερόντων, ιδεών και αξιών, και που οδηγούν την πλειονότητα των Ελλήνων και τη χώρα στην αποτυχία.

Ακόμα και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος, σε σχετική αντιδικία που είχε στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ψευδώς ότι σπούδασε στη Βουλγαρία, αυτοπροβλήθηκε ως επιτυχών «στο Τμήμα πολιτικών επιστημών», αλλά ποτέ δεν αποκάλυψε ποιο Τμήμα, ποιας Σχολής και ποιας πόλης είχε δηλώσει πρώτο και σε ποια σειρά είχε επιλέξει τις «πολιτικές επιστήμες». Ως εκ τούτου αναχώρησε μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις εις ΗΠΑ και ποτέ κανείς δεν έμαθε ή κατάλαβε, εκτός ίσως του ευφυούς και αιωνοβίου πατρός του, γιατί συμμετείχε ο ευφυής γόνος του στις πανελλαδικές εξετάσεις και πού ήθελε να μπει αλλά απέτυχε να μπει. Αλλιώς, γιατί να συμμετάσχει στις εξετάσεις; Και, κυρίως, αν μπήκε εκεί που ήθελε να μπει, γιατί να φύγει; Όπως και να ‘χει, όμως, ο πατέρας του, σαν κάθε καλός αστός πατέρας, πλήρωσε τα έξοδα και τον έστειλε στις ΗΠΑ, για να συνεχίσει ο γιος, μετά την επιστροφή του, το αγαθοεργό πολιτικό έργο του πατέρα .

Δεν θα ανέφερα τα παραπάνω αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της ευγενούς κουστωδίας του δεν είχαν δημιουργήσει θέμα στη Βουλή σχετικά με τις σπουδές και την επιτυχία στις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις, συκοφαντώντας εν προκειμένω τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά την αποτυχία του σ’ αυτές τις εξετάσεις πήγε να σπουδάσει στη Βουλγαρία, ενώ ο αρχηγός της κυβέρνησης ανακοίνωνε την ίδια στιγμή επιδεικτικά την εισαγωγή του σε κάποιο ελληνικό Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Προφανώς, με αυτό τον τρόπο, αρχηγός και δεξιά κουστωδία συνδήλωσαν ότι, κατά την άποψή τους, η επιτυχία στις εισαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα σημαντικό θέμα που αποκαλύπτει την αξία των ελλήνων πολιτικών ανδρών ή, ενδεχομένως, όλων των ανθρώπων. Μόνο που ξεχνούν ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι μετέπειτα πολιτικοί της αστικής τάξης που απέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις να μπουν εκεί που ήθελαν, κατέφυγαν μετά την αποτυχία τους στην αλλοδαπή, ενώ πολλοί από αυτούς την έκαναν απευθείας για σπουδές στο εξωτερικό, αποφεύγοντας ευφυώς το ρίσκο και το στίγμα της ενδεχόμενης αποτυχίας τους. Κι ύστερα επέστρεψαν για να κυβερνήσουν την Ελλάδα και να οδηγήσουν τις ζωές των Ελλήνων στην καταστροφή, σαν τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη ή και σαν την χαριτόβρυτη κυρία Κεραμέως, που ανέλαβε, σε αγαστή συνέργεια με τον σοσιαλδημοκράτη δεξιάς κοπής Χρυσοχοΐδη, το ιδιαίτερο έργο της καταστολής των αγώνων της φοιτητικής νεολαίας και της αστυνόμευσης των πανεπιστημίων.

Μην ξεχνάμε, όμως, και τις περιπτώσεις σαν του Αδώνιδος, ο οποίος, ως λέγεται, εισήχθη επιτυχώς στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, αλλά εξήχθη πλασιέ ακροδεξιάς μπουρδολογίας. Γεγονός που αποδεικνύει ότι για την καταστροφή δεν φταίνε οι σπουδές και τα πανεπιστήμια, εσωτερικού ή εξωτερικού, αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που οι παραπάνω και οι όμοιοί τους επέβαλαν και υλοποιούν με την πολιτική τους. Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να καταστρέψεις ένα λαό και μια χώρα. Απλώς, αν το έχεις, βοηθάει να τους καταστρέψεις επικαλούμενος  ψευδοεπιστημονικές πολιτικές παπάρες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: