Χαμαιλέων Pasokus – Pasokus

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης και της απονομής για μια παράταξη-χαμαιλέοντα. Την ΠΑΣΠ

Δεν έχει άμεση σχέση με εκλογές βέβαια, αλλά το πρώτο φοιτητικό σκηνικό που μού ‘ρθε στο μυαλό είναι αυτό το βίντεο, που είναι και επετειακό.

Μαηιούνης, η πρώτη Γενική Συνέλευση με την Πανσπουδαστική στο κοινό πλαίσιο, 1500 φοιτητές μέσα κι έξω απ’ το αμφιθέατρο, κλπ. Στο ίδιο αμφιθέατρο η Ν. ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει εκδήλωση που ανακοίνωνε πως θα είχε -και καλά- διαφορετική θέση για το θέμα του αρ. 16 από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στην προετοιμασία της συνέλευσης το πρωί, εκεί που αποφασίζαμε τι κινεζάκια και πανό θα υπάρχουν στο χώρο κατά της ΔΑΠ, ένας σφος σκέφτεται να φτιάξουμε έναν χαμαιλέοντα για να χαρακτηρίσουμε τη στάση της ΠΑΣΠ. Εγώ θυμάμαι ότι υπάρχει αυτή η μόντα με την οθόνη του προτζέκτορα που κατεβαίνει με έναν διακόπτη, φτιάχνουμε επί τόπου ένα A0 (ανορθόγραφο), το τυπώνουμε στο φωτοτυπάδικο κοντά στη σχολή και το κολλάμε χωρίς να μας δει κανείς στο χώρο της συνέλευσης δυο ώρες πριν αρχίσει.

Χαμαιλέων Pasokus-Pasokus

Η μεγάλη στιγμή της απονομής: θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τον μάνατζέρ μου…

Στο βίντεο φαίνεται το τι έγινε όταν το κατεβάσαμε. Είχαμε πάρει κι ένα ψεύτικο όσκαρ από μια “Ρεζέρβα” και του το απονείμαμε στο τέλος της ομιλίας, αλλά δεν υπάρχει βίντεο γι’ αυτό -μόνο η παραπάνω φωτογραφία.

Ε, ο τύπος που κάνει την ομιλία για λογαριασμό της ΠΑΣΠ είναι ο Κώστας Τσουκαλάς, γιος του Δημήτρη Τσουκαλά, του Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένας απ’ τα στελέχη της Ν. ΠΑΣΟΚ που υπογράφανε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, νυν εργατολόγος και “ειδικός” σε δίκες για υπερχρεωμένα, με στασίδι σε Αυτιά, ΚΟΝΤΡΑ, κλπ.

Δείτε εδώ όλες τις αναρτήσεις του αφιερώματος στις φοιτητικές εκλογές

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: